ŠAMPION SVETA VIŠE NE SME DA KIKSIRA: Elče konačno pobedio, ali sada ide Realu na noge

M.T.

15. 02. 2023. u 10:20

GOSTI 19. kola nisu znali za trijumf.

ШАМПИОН СВЕТА ВИШЕ НЕ СМЕ ДА КИКСИРА: Елче коначно победио, али сада иде Реалу на ноге

FOTO: AP/Tanjug

Uspeo je Real Madrid da osvoji petu titulu klupskog prvaka sveta, ali na domaćem bunjištu ne funkcioniše sve kako treba za ''kraljevski klub'' koji više nema izbora i večeras od 21 sat mora na ''Santijago Bernabeu'' da savlada Elče u okviru 21. kola španskog šampionata.

U pravoj goleadi u Rabatu, Real je uspeo da savlada Al Hilal sa 5:3 u finalu Svetskog klupskog prvenstva, i navijači će imati razloga da se raduju novom trofeju, ali su Madriđani pre odlaska u Maroko još jednom kisnuli u La Ligi pošto ih je Majorka savladala minimalnim rezultatom i nanela im drugi poraz u poslednjih pet kola.

Zbog toga Real na drugoj poziciji na tabeli ima sve veći zaostatak za vodećom Barselonom. Katalonci imaju 56 bodova, 11 više od Madriđana koji imaju i utakmicu manje. Real jeste izgubio samo tri utakmice u prethodnih 20 kola, ali im od povratka sa pauze zbog Mundijala nedostaje konstantnosti.

Prethodno kolo španskog šampionata će navijači Elčea dobro zapamtiti pošto je njihov klub konačno posle čitavih 19 odigranih kola uspeo da zabeleži prvi trijumf ove sezone. Posle šest remija i 13 poraza, Elče je uspeo da savlada Viljareal sa 3:1 zahvaljujući het-triku Mile.

Međutim, osim kratkotrajne radosti zbog trijumfa, malo razloga za zadovoljstvo imaju u Elčeu jer ova pobeda nije ništa promenila na tabeli. Elče je i dalje ubedljivo poslednji sa devet osvojenih bodova, deset manje od Hetafea, dok prvi tim iznad crte Espanjol ima 21 bod i čini se kao nemoguća misija da tim iz Alikantea nekako obezbedi opstanak.

Trener Real Madrida, Karlo Ančeloti mogao bi da ima ponovo na raspolaganju prvog golaman pošto se očekuje povratak Tibo Kurtoe u tim posle propuštenog finala Svetskog klupskog prvenstva. Vinisijus Žunior neće igrati protiv Elčea zbog žutih kartona, dok ovaj duel zbog povrede preskaču Lukas Vaskez, Ferlan Mendi i Eden Azar.

Elče ima prilično problema sa povredama pošto trener Pablo Maćin ne može da računa na povređene Perea Milu, Džona Nvankoa, Aleka Kolada i Tetea Morente, dok Omar Maskarel i Helibelton Palasios neće igrati protiv ''kraljevskog kluba'' zbog žutih kartona.

Real je apsolutni favorit u ovom meču, a to pokazuju i rezultati u prethodnih deset mečeva ova dva tima, pošto je ''kraljevski klub'' uspeo da ostvari osam pobeda, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom, a Elče nikad nije uspeo da savlada Mariđane i malo je verovatno da će to uspeti u ovom meču.

NAŠ TIP: I1+&3+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove