NAJTROFEJNIJI KLUB NA SVETU NAPADA ''KRALJEVE''! Real juri prvi trofej ove sezone

V.M.

08. 02. 2023. u 17:30 >> 17:30

AL Ahli i Real Madrid ukrštaju koplja u polufinalu Svetskog klupskog prvenstva.

НАЈТРОФЕЈНИЈИ КЛУБ НА СВЕТУ НАПАДА КРАЉЕВЕ! Реал јури први трофеј ове сезоне

FOTO: EPA

''Crveni đavoli'' su morali da pobede dva meča kako bi došli do polufinala, što su i uradili. Prvo su savladali Ouklend siti sa 3:0, a nakon toga su bili bolji od Sijetl saundersa minimalnim rezultatom.

Sa druge strane, Real se automatski plasirao u završnu fazu osvojivši Ligu šampiona u kojoj je u finalu bio bolji od Liverpula pogotkom Vinisijusa Žuniora. Pobednika ovog meča u finalu očekuje duel sa saudijskim Al Hilalom koji je rezultatom 3:2 savladao šampiona Južne Amerike, favorizovanu ekipu Flamenga.

Al Ahli je u strašnoj formi, neporažen je na prethodne 23 utakmice u svim takmičenjima i dominira u Egiptu. Prvi je na tabeli sa 37 bodova, što je šest više od Piramidsa od kojeg ima i odigran meč manje. ''Crveni đavoli'' su najtrofejniji klub u istoriji fudbala sa 118 osvojenih trofeja. U septembru ekipu je preuzeo iskusni stručnjak Marsek Koler. Švajcarac je već osvojio jedan trofej sa klubom kada je u finalu egipatskog Superkupa savladao Zamalek sa 2:0.

Real kuburi sa formom u poslednje vreme i Svetsko klupsko prvenstvo može poslužiti kao dobar način da se osvajanjem trofeja podigne moral u ekipi pred nokaut fazu Lige šampiona. Izabranici Karla Ančelotija su trenutno drugi na tabeli i zaostaju osam bodova za liderom Barselonom. Na poslednjih pet ligaških utakmica imaju dve pobede, remi i dva poraza, jedan od njih doživeli su ovog vikenda kada ih je Majorka porazila rezultatom 1:0. ''Kraljevski klub'' je ovo takmičenje osvajao rekordna četiri puta i favorit je da ponovo podigne trofej Svetskog klupskog prvenstva.

Al Ahli će na ovom meču biti bez Šobeira, Fuada i Tavfika.

Karlo Ančeloti ne može da računa na Mendija, Vaskeza, Kurtou i Azara, dok su pod velikim upitnikom nastupi Edera Militaa i Karima Benzeme.

Verujemo da ćemo gledati jedan veoma zanimljiv meč, iako je Real veliki favorit ne treba lako otpisati Egipćane koji su u ozbiljnom naletu i očekujemo da oba tima postignu barem po gol na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati