EVROPA JOŠ UVEK NIJE NEDOSTIŽNA: Srpski trio može da prestigne Udineze

M.T.

05. 02. 2023. u 10:01 >> 10:01

SAMO dva boda ih razdvaja na tabeli.

ЕВРОПА ЈОШ УВЕК НИЈЕ НЕДОСТИЖНА: Српски трио може да престигне Удинезе

FOTO: EPA

U prvom delu sezone Torino je uspeo da u Udinama osvoji sva tri boda i ''bikovi'' će probati da danas od 15 časova pred svojim navijačima na stadionu ''Olimpiko'' u okviru 21. kola Serije A ostvare i drugu pobedu protiv ''zebri''.

Torino je u solidnoj formi što se tiče Serije A pošto je u prethodnih pet kola samo jednom poražen. Ipak, nisu ''bikovi'' izvukli maksimum iz preostalih utakmica pošto su samo jednom pobedili uz tri remija, a posle slavlja protiv Fiorentine, remizirali su sa Empolijem 2:2. Fiorentina se revanširala Torinu u sredu pošto je eliminisala ''bikove'' u četvrtfinalu Kupa Italije, ali će tim Ivice Jurića sada moći da se u potpunosti posveti šapionatu u kojem još nema pobedu na domaćem terenu u novoj godini.

Torino je trenutno na osmoj poziciji sa 27 bodova, odmah iza Udinezea koji ima dva boda više i trijumf bi Jurićevom timu omogućio da preskoči današnjeg rivala na tabeli u borbi za potencijalno sustizanje timova koji su na mestima koja obezbeđuju izlazak u evropska takmičenja, Atalante, Lacija i Milana koji imaju po 38 bodova.

Udineze je tim koji je u grupi ekipa u Seriji A sa najviše remija ove sezone (osam), a čak sedam je klub iz Udina ostvario u poslednjih 12 mečeva. U poslednjih pet kola ekipa Andrea Sotila je dva puta poražena uz dva remija i jednu pobedu koja je ostvarena protiv Sampdorije u pretprošlom kolu, da bi u prethodnom protiv još jednog davljenika Verone,  Udineze samo remizirao.

Torino će biti oslabljen u odbrani pošto će izostati zbog povrede defanzivci David Zima i Kofi Điđi koji su se pridružili odsutnima Pjetru Pelegriju, Valentinu Lazaru i Nemanji Radonjiću. ''Bikovi'' su ostali bez Saše Lukića koji je otišao u Fulam, ali je odmah doveden umesto njega Ivan Ilić koji je debitovao u Kupu Italije protiv Fiorentine, a čeka se i njegov debi u Seriji A za Torino. Andrea Sotil u Udinezeu nema mnogo problema što se tiče izostanaka, a potencijalno bi duel protiv Torina mogli da preskoče Roberto Pereira i Đerar Delofeu.

''Bikovi'' su imali više prilika da se raduju u prethodnih deset mečeva protiv Udinezea pošto su ostvarili šest pobeda, dok je klub iz Udina tri puta uspeo da trijumfuje uz samo jednu nerešenu utakmicu. Torino je u prvom meču ova dva tima u oktobru uspeo da ostvari trijumf u gostima sa 2:1.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,41)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)