ROMA ŽELI DESETI TROFEJ U KUPU ITALIJE: ''Crveno-sivi'' su šokirali Napoli u prošlom kolu

V.M.

01. 02. 2023. u 08:20

''VUČICA'' dočekuje Kremoneze u četvrtfinalu kupa.

РОМА ЖЕЛИ ДЕСЕТИ ТРОФЕЈ У КУПУ ИТАЛИЈЕ: Црвено-сиви су шокирали Наполи у прошлом колу

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćinu se otvorio put do finala, ako pobedi na večerašnjem susretu u polufinalu ga očekuje bolji iz duela Fiorentina-Torino i realno je reći da je Roma favorit u svom delu žreba. Izabranici Žozea Morinja su takmičenje u kupu započeli u prošlom kolu kada su savladali Đenovu sa 1:0 pogotkom Paola Dibale.

Sjajni Argentinac je letos doveden bez obeštećenja i pokazao se kao pun pogodak, postigao je deset golova i podelio četiri asistencije u dosadašnjem toku sezone. ''Vučica'' je za vikend doživela prvi poraz u nastavku prvenstva, izgubila je na gostovanju u Napulju sa 2:1. Ekipa iz prestonice je trenutno šesta na tabeli Serije A, ali ima samo bod manje od trećeplasiranog Lacija i očekuje je jako zanimljiva borba za plasman u Ligu šampiona. Roma je Kup Italije osvajala devet puta i ima odličnu priliku da dođe do desetog trofeja u ovom takmičenju.

Kremoneze tavori na dnu Serije A. I dalje nije upisao ligašku pobedu i osvojio je mizernih osam poena, što je deset manje od Specije koja je prvi tim izvan zone ispadanja. Gost se ove sezone vratio u elitu nakon 27 godina, ali ako se uskoro ne probudi njegov period ponovo će se vratiti u niži rang.

Što se tiče kupa, tu ''crno-sivi'' pružaju dobre partije. Prvo su savladali Ternanu sa 3:2, nakon toga su bili bolji od Modene rezulatom 4:2, a u prošlom kolu su šokirali sve izbacivši Napoli posle izvođenja jedanaesteraca. Nakon loših rezultata uprava je sredinom januara uručila otkaz Masimilijanu Alviniju i kao njegova zamena doveden je Davide Balardini.

Ovo će biti drugi obračun ovih timova u tekućoj sezoni, susreli su se već u drugom kolu Serije A kada je Roma slavila pogotkom Smolinga.

Morinjo ne može da računa na Darboa i Vajnalduma.

Gost u prestonicu dolazi bez Lokošvilija, Kvaljate i Aćele.

Roma je u dobrom ritmu i verujemo da će pred punim tribinama ''Olimpika'' ostvariti novu pobedu i tako nastaviti pohod ka desetom trofeju osvajača Kupa Italije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)