MITROVIĆ PREKIDA POST? "Crne mačke" napadaju srpsku gol mašinu

V.M.

28. 01. 2023. u 10:54 >> 10:55

FULAM dočekuje Sanderlend u utakmici četvrtog kola FA kupa.

МИТРОВИЋ ПРЕКИДА ПОСТ? Црне мачке нападају српску гол машину

Foto: Profimedia

Domaćin je doživeo dva vezana poraza u prvenstvu od Njukasla i Totenhema i pokušaće da se vrati na pobedničke staze na današnjem duelu. Sanderlend je podigao nivoe igre u poslednje vreme, deveti je u Čempionšipu i polako se penje ka vrhu tabele.

Pitanje je sa kakvim interesovanjem će gost ući u ovaj meč jer mu je borba za povratak u elitu bitnija.

Fulam igra sjajno ove sezone i na iznenađenje svih trenutno je sedmi na tabeli Premijer lige sa 31. osvojenim bodom. Nakon sjajne serije od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, ''kolibari'' su nesretno doživeli dva poraza. Protiv Njukasla su imali priliku da povedu sa bele tačke, ali se Mitrović sapleo prilikom izvođenja jedanaesterca i Isak je to kaznio u samoj završnici susreta, a protiv Totenhema je u jednoj tvrdoj utakmici presudu doneo Hari Kejn sjajnim udarcem sa 20 metara.

Aleksandar Mitrović nije postigao pogodak na prethodne tri utakmice i pokušaće da prekine taj post ukoliko ga Marko Silva uvrsti u tim. Ekipa iz Londona je takmičenje u FA kupu započela u prošlom kolu u kojem je savladala Hal sa 2:0.

Nakon nešto slabijeg početka sezone Sanderlend se konsolidovao i sada pruža dosta dobre partije. Na poslednjih pet utakmica u Čempionšipu upisao je tri pobede uz po poraz i remi.

Gost ima samo bod manje od Noriča i Midlzbroa koji zauzimaju mesta koja garantuju plej-of za plasman u Premijer ligu.  Što se tiče FA kupa, ''crne mačke'' su u prošlom kolu odigrale jako zanimljiv meč protiv Šruzburija.  Gubile su 1:0 sve do sudijske nadokadne u kojoj su golovima Stjuarta i Onijena preokrenule rezultat i plasirale se u sledeću fazu.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2017/2018 kada su nastupali u Čempionšipu. Tada je viđena je po jedna pobeda na obe strane u međusobnim duelima.

Sigurno je da će oba trenera rotirati postave i biće zanimljivo videti sa kakvim sastavima će izaći na teren. Marko Silva je izjavio da je FA kup dobra prilika da se osvoji trofej ove sezone i očekuje se da ostavi nekoliko prvotimaca u startnoj postavi, a Sanderlend je serijom dobrih rezultata došao u priliku da se bori za povratak u eltiu i pitanje je koliko ga zanima ovo takmičenje.

Čak iako bude u kombinovanom sastavu verujemo da je Fulam kvalitetnija ekipa i da će slaviti na današnjem susretu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene