POBEDA POTREBNA I JEDNIMA I DRUGIMA: Hofenhajm i Štutgart u teškoj situaciji

M.T.

24. 01. 2023. u 10:15

''Švabe'' prvi tim ispod crte.

ПОБЕДА ПОТРЕБНА И ЈЕДНИМА И ДРУГИМА: Хофенхајм и Штутгарт у тешкој ситуацији

FOTO: Tanjug/AP

Sa puno problema i lošom formom se susreću Hofenhajm i Štutgart u nastavku prvenstva, a večeras od 20.30 na ''Rajn Neker Areni'' imaće priliku ova dva tima da u međusobnom duelu u okviru 17. kola Bundeslige stignu do bodova koji bi im obezbedili makar kratkotrajni mir.

Loša forma Hofenhajma od pre mundijalske pauze kada su doživljena tri uzastopna poraza, nastavljena je u prvom narednom kolu pošto je Union uspeo da protiv njega osvoji tri boda. Hofenhajmu nije vredelo ni što je prvi došao do vođstva pošto je domaćin sa tri gola u drugom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Tim Andrea Brajtenrajtera već šest kola ne zna za pobedu u Bundesligi, a u poslednjih deset mečeva ostvario je samo jedan trijumf. Zbog toga i ne čudi što je Hofenhajm trenutno na 13. poziciji na tabeli sa 18 bodova, tri više upravo od Štutgarta koji je prvi tim ispod crte na 16. mestu koje donosi razigravanje za ostanak u Bundesligi, odnosno četiri u odnosu na Hertu na 17. mestu sa kojeg se direktno ispada u niži rang.

Štutgart ima nešto više razloga za zadovoljstvo od Hofenhajma, ali samo zbog nešto bolje forme u kojoj se nalazi tim Bruna Labadije. ''Švabe'' su u poslednjih pet kola uspele da ostvare dve pobede, jedan remi i dva poraza, a u prvom kolu posle pauze Štutgart je remizirao sa Majncom.

Iako je od mogućih 15 osvojio sedam bodova u prethodnih pet kola, Štutgartu to nije donelo mnogo pomaka pošto je i dalje u ''crvenoj'' zoni i opstanak u Bundesligi mu je ozbiljno ugrožen. ''Švabe'' plaćaju cenu lošeg starta sezone kada su bili devet kola bez pobede, a do sada su ostvarili samo tri trijumfa.

Andre Brajtenrajter nema previše kadrovskih problema pošto će zbog povreda biti odsutni Griša Promel i Jakob Brun Larsen, dok se Benjamin Hubner penzionisao tokom pauze zbog problema sa povredama. Kasper Dolberg, koji je pozajmljen od Nice, protiv Uniona je debitovao sa klupe, a mogao bi da prvi put bude starter. Slična je situacija i u Štutgartu. Larin Ulrih zbog bolesti neće igrati u današnjem meču, dok Dan-Aksle Zagadu i dalje ima problema sa povredom članka. Pod znakom pitanja je i igranje Borna Sose.

U poslednjih deset međusobnih mečeva ova dva tima su gotovo ravnopravna. Hofenhajm ima četiri pobede, dok je Štutgart ostvario jednu manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Prošle sezone su oba tima ostvarila po jedan trijumf u ligaškim mečevima.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAŠI PREDLOZI: Tip - tiket za petak