POLAKO KREĆU POSLEDNJI VOZOVI: Ilić i Lazović moraju da sruše Leće

M.T.

21. 01. 2023. u 09:18

GOSTI su bez poraza u poslednja tri meča.

ПОЛАКО КРЕЋУ ПОСЛЕДЊИ ВОЗОВИ: Илић и Лазовић морају да сруше Леће

Foto: Profimedia

Situacija za Veronu ne može biti teža i pod hitno moraju bodovi da počnu da pristižu u Veneto, a prva prilika ukazaće se danas od 15 časova u 19. kolu Serije A kada na stadion ''Markantonio Bentegodi'' dođe Leće.

Nastavak sezone posle mundijalske pauze za Veronu makar za sada prolazi u nešto boljem tonu nego što je to bio slučaj u prvom delu sezone. Ekipa trenera Marka Zafaronija uspela je da u tri odigrana kola u nastavku prvenstva osvoji četiri boda pošto je remizirala sa Torinom i savladala Kremoneze, što je bio tek drugi trijumfa Verone u sezoni, da bi u prethodnom kolu izgubili od Intera minimalnim rezultatom.

Verona je na tabeli na 18. mestu sa devet osvojenih bodova, koliko ima i Sampdorija jednu poziciju ispod, a dva više od poslednjeplasiranog Kremonezea i klubu iz Veneta predstoji grčevita borba za opstanak. To će biti utoliko teži zadatak pošto prvi tim iznad crte Sasuolo ima 16 bodova i moraće mnogo toga da se poklopi Veroni da bi se izvukla iz teške pozicije.

Leće može da bude prezadovoljno urađenim u prethodna tri kola. Tim sa juga Italije savladao je Lacio i zatim remizirao sa Specijom, da bi tim Marka Baronija čak prokockao i dva gola prednosti protiv Milana i umesto sva tri osvoji samo bod. Leće je poslednji poraz u Seriji A doživeo u oktobru i deluje da su južnjaci u stanju da na vreme prebrinu brige oko opstanka.

Remi protiv Milana bio je 20. bod za Leće koje se trenutno nalazi na 14. poziciji, sa 11 bodova više od Verona koja je prva u zoni ispadanja i deluje da je opasnot sa južnjake sve dalje. Istovremeno, Lećeu bod beži Monca, a dva Empoli, Bolonja i Juventus kome je zbog finansijskih malverzacija oduzeto 15 bodova.

Verona će na ovom meču biti bez povređenog kapitena Marka Zafaronija, a igranje Martina Hongle i Simonea Verdija je pod velikim znakom pitanja. Očekuje se da spreman za ovu utakmicu budeu i Džejden Braf koji je stigao na pozajmicu iz Borusije Dortmund.

Leće skoro i da nema problema sa povređenim igračima, a jedino će izostati u timu Marka Baronija, Kastriot Dermaku i Marin Pongračić koji ima zakazanu operaciju i verovatno će biti odsutan do aprila.

Verona i Leće potpuno su izjednačeni u međusobnim susretima u prethodnih deset mečeva pošto su oba tima ostvarila po tri pobede, dok su četiri utakmice završene nerešenim rezultatom. Poslednje dve utakmice pripale su Veroni u sezoni 2019/2020.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!