HOĆE LI ŠOK TERAPIJA URODITI PLODOM? Nica bez Lusijena Favra traži tri boda protiv Monpeljea

M.T.

11. 01. 2023. u 11:08

PORAZ u kupu je kap koja je prelila čašu.

ХОЋЕ ЛИ ШОК ТЕРАПИЈА УРОДИТИ ПЛОДОМ? Ница без Лусијена Фавра тражи три бода против Монпељеа

FOTO: Tanjug/AP

Nestabilna forma i loši rezultati doveli su do promene trenera u Nici, a da li će taj potez doneti rezultat videće se večeras od 21 sat kada na ''Alijanc areni'' Nica bude dočekala ekipu Monpeljea u 18. kolu francuskog šampionata.

Prošlog leta se Lusijen Favr vratio u Nicu, a na ''Alijanc rivijeri'' su se nadali da bi mogao da ponovi rezultate iz prvog mandata. Međutim, ništa od toga se nije dogodilo, a kap koja je prelila čašu bio je miimalni poraz u trećoj rundi Kupa Francuske i eliminacija od trećeligaša Le Puj F43 Avernjea što je bio i poslednji Favrov meč na klupi Nice.

Kao privremeno rešenje je ekipu preuzeo Didije Digar pred kojim će biti mnogo posla. Nica je pored poraza u kupu, izgubila i meč prethodnog kola u šampionatu od Rena i trenutno je na 11. mestu sa 21 osvojenim bodom. Ove sezone Nica se takmiči u Ligi konferencija, ali kako sada stvari stoje teško će i naredne biti u evropskom takmičenju pošto trenutno ima zaostatak od 12 poena u odnosu na pozcije koje donose izlazak u Evropu.

Monpelje takođe ima mnogo problema što se tiče rezultata jer su sezonu nastavili pobedom protiv Lorijena, ali su zatim usledili porazi u Ligi 1 od Marselja i ispadanja u trećoj rundi Kupa Francuske od drugoligaša Poa. U šampionatu Moneplje je na 14. poziciji sa 17 osvojenih bodova, četiri više u odnosu na Brest koji je prvi tim ispod crte u Ligi 1. Od timova iz donje polovine tabele Monpelje je među efikasnijima sa 27 postignutih golova, ali je odbrana na nivou donjeg doma pošto je savladana 31 put.

Posle iznenađujućeg poraza u Kupu Francuske, Didije Digar svakako će napraviti neke promene u sastavu za utakmicu protiv Monpeljea, pa se očekuje povratak Rosa Barklija i Nikolasa Pepea, kao i napadača Gaetana Labordea. Međutim, Digar neće imati na raspolaganju za ovu utakmicu Jusefa Atala, Endija Delora i Marćina Bulku zbog povreda. Ni Monpelje nije pošteđen problema sa povredama. Trener Roman Pitu neće moći da računa Pedra Mendeza, Dimitrija Brtoda i Tea Sent-Lusea.

Ova dva tima su gotovo izjednačena u poslednjih deset međusobnih mečeva. Nica je uspela da ostvari pet pobeda, a Monpelje ima jedan trijumf manje, dok je poslednji susret ova dva tima u Ligi 1 prošle sezone okončan nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: I0-1&II0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi