TRI GOLA SU VELIKA PREDNOST: Olimpijakos u revanšu overava prolaz u četvrtfinale kupa

M.T.

11. 01. 2023. u 10:03

PIREJCI su savladali u prvom meču Atromitos sa 4:1.

ТРИ ГОЛА СУ ВЕЛИКА ПРЕДНОСТ: Олимпијакос у реваншу оверава пролаз у четвртфинале купа

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atromitosa večeras od 20 časova dočekaće na svom stadionu ''Peristeri'' ekipu Olimpijakosa u revanš meču osmine finala Kupa Grčke. ''Neustrašivi'' imaju samo minimalne šanse da prođu u četvrtfinala pošto je Olimpijakos u prvom meču ostvario trijufm sa 4:1.

Atromitos i Olimpijakos su prvi meč odigrali pre skoro mesec dana, tačnije 15. decembra, a domaćin je tada pružio odličan otpor u prvih 45 minuta posle kojih je bilo 1:1. Međutim, Pirejci su dodali gas u drugom poluvremenu i postigli još tri gola za ubedljivu pobedu.

U Kupu Grčke Atromitos je startovao od šesnaestine finala i uz dosta poteškoća uspeo da je prođe. Atromitos je u prethodnoj rundi savladao Asteras sa 3:1, ali tek posle produžetaka jer je bilo 0:0 posle 90 minuta. Ipak, čini se da će tu biti i kraj Atromitosa u takmičenju u kojem je najveći uspeh ekipa trenera Krisa Kolmana postigla igranjem finala u dve sezone uzastopno 2010/2011. i 2011/2012. kada su gubili u borbi za trofej od AEK-a i Olimpijakosa.

Pirejci su gotovo sav posao oko plasman u četvrtfinale završili tom pobedom od 4:1 u prvom meču, ali nema sumnje da trener Mičel neće dozvoliti svojim igračima bilo kakvo opuštanje. Olimpijakos je takmičenje i počeo od osmine finala i deluje da će lako preskočiti tu prepreku.

Što se forme tiče, navijači Pirejaca nemaju razloga da brinu pošto Olimpijakos već 11 mečeva u svim takmičenjima nema poraz, a od početka godine savladao je Jonikos i Volos u Superligi Grčke bez primljenog gola. Prošle sezone je Olimpijakos zaustavljen u polufinalu Kupa Grčke pošto je bolji bio posle produžetaka PAOK, a Pirejci su poslednji trofej u kupu osvojili 2020. Atinski crveno-beli su najtrofejniji tim u kupu sa 28 titula uz 13 izgubljenih finala.

I pogleda na međusobni skor između ovih timova daje jasan status favorita Olimpijakosu. Pirejci su u poslednjih deset utakmica protiv Atromitosa ostvario osam pobeda, dok je Atromitos slavio samo jednom i to u prijateljskom meču, dok je jedan završen nerešenim rezultatom. U Kupu Grčke su se ova dva tima sastajala tri puta u prethodnih 11 godina i Olipijamos je uspešniji, od dobijeog finala 2012, pa do eliminacije Atromitosa u još dva navrata.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)