NANT PODIGAO FORMU U NASTAVKU SEZONE: Lionu neophodna pobeda nad ''kanarincima''

M.T.

11. 01. 2023. u 11:34

Gostima samo tri boda drže priključak za mesta u evrokupovima.

НАНТ ПОДИГАО ФОРМУ У НАСТАВКУ СЕЗОНЕ: Лиону неопходна победа над канаринцима

Foto: Profimedia

Fudbaleri Nanta ušli su dobro u nastavak sezone i mogli bi da produže seriju dobrih rezultata večeras od 19 časova kada na svom stadionu ''De La Božar'' dočekaju Lion u 18. kolu francuskog šampionata.

Forma Nanta definitvno je u uzlaznoj putanji. ''Kanarinci'' su u seriji od četiri meča bez poraza, a samo jedan meč su izgubili od poslednjih deset odigranih. Od povratka sa mundijalske pauze Nant je u šampionatu remizirao sa Troa bez golova, da bi u prethodnom kolu savladao minimalnim rezultatom Okser, a u trećoj rundi Kupa Francuske savladao je sa 2:0 Viro.

Serija dobrih rezultata Nanta donela je ''kanarincima'' napredak, mada se nisu previše udaljili od zone ispadanja. Nant je trenutno na 15. poziciji sa 17 osvojenih bodova, četiri više od Bresta, prvog tima koji se nalazi ispod crte. Ovaj meč im je prilika da se popnu ka sredini tabele, a kod kuće su poraženi samo jednom u osam mečeva.

Lion je u prvom kolu po nastavku sezone savladao Brest i Loran Blan se nadao da bi njegov tim mogao da uđe u seriju dobrih rezultata, ali je usledio hladan tuš u prethodnom kolu pošto je Klermon ostvario minimalan trijumf. Uspeo je Lion da se podigne posle tog poraza i u trećoj rundi Kupa Francuske savlada Mec.

Lion mora da ostvari pobedu protiv Nanta kako mu ne bi previše odmakli timovi koji su na pozicijama koje donose plasman u evropska takmičenja. Blanov tim trenutno je na osmom mestu sa 24 boda, devet manje u odnosu na top pet i više ne sme sebi da dozvoli kikseve ako želi izlazak u Evropu.

Antoan Kombare morao je da izvede iz igre u utakmici kupa Nikolasa Paloa već u prvom poluvremenu i njega neće biti protiv Liona. Samjuel Motusami neće igrati zbog žutih kartona, a zbog povrede nema ni Gora Manveljana. Motusamijev izostanak mogao bi da znači i prvi start u prvenstvu za Lohana Dusea. U Lionu neće biti zbog povrede Husema Uara, kao ni Malo Gusta i Enrikea, dok bi moga da bude u timu Dejan Lovren koji je stigao u klub prošle nedelje.

Lion je taj koji je usšeniji u međusobnim susretima ova dva tima, tačnije u poslednjih deset. Lion je upisao šest pobeda u odnosu na dve Nanta, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Računajući sva takmičenja, Nant nema pobedu protiv Liona u pet poslednjih mečeva.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FINALE EVROVIZIJE 2024: Svi čekali grupu Abba - dobili holograme! Teja Dora oduvala Ramondom, najveće ovacije Hrvatima