SRPSKA "VIOLA" NAPADA BERLUSKONIJEVU LJUBIMICU: Fiorentina može protiv Monce

M.T.

04. 01. 2023. u 12:19 >> 12:19

FIORENTINA može da se učvrsti na sredini tabele.

СРПСКА ВИОЛА НАПАДА БЕРЛУСКОНИЈЕВУ ЉУБИМИЦУ: Фиорентина може против Монце

FOTO: Tanjug/AP

Posle nešto lošijeg početka sezone, Fiorentina se stabilizovala sa formom, a danas bi u prvom meču posle mundijalske pauze mogla da u 16. kolu Serije A protiv Monce to i potvrdi od 18.30 na stadionu ''Artemio Franki'' u Firenci.

Prethodne sezone Fiorentina je prvi put posle šest sezona uspela da završi u najboljih sedam ekipa u Seriji A, ali ove sezone su stvari daleko od onoga čemu su se nadali u redovima ''viole''. Fiorentina je u poslednjih pet kola pred pauzu zbog Svetskog prvenstva ostvarila tri pobede uz dva poraza. Tačnije, pobede su se desile u nizu, a onda je u poslednjem kolu pred pauzu Fiorentina izgubila od Milana autogolom Nikole Milenkovića u sudijskoj nadoknadi.

Da nije bilo takvog nesrećnog poraza Fiorentine, imala bi ''viola'' i bolju poziciju od trenutne 10. na tabeli sa osvojenih 19 bodova, ali je meč protiv Monce prilika za ekipu trenera Vinćenca Italijana da pobedom dodatno učvrsti svoje mesto u gornjoj polovini tabele.

Početak sezone bio je daleko od dobrog za Moncu u njenom prvom učešću u elitnom rangu italijanskog fudbala. Zbog toga je u septembru došlo do smene pa je umesto Đovanija Strope trenersku palicu preuzeo Rafaele Paladino i to je donelo rezultate. Monca je u poslednjih pet kola pred pauzu uspela da pobedi dva puta uz tri poraza.

Oba trijumfa su se dogodila protiv Verone i Salernitane, direktnih konkurenata za opstanak i Monca je pokazala da protiv takvih timova može da igra. Trenutno se tim u vlasništvu Silvija Berluskonija nalazi na 14. mestu sa 16 osvojenih bodova, devet više iznad zone ispadanja.

Fiorentina će protiv Monce najverovatnije biti bez Nikola Gonzalesa i Rikarda Sotila zbog povrede, dok bi u timu mogao da bude Sofajan Amrabat pošto je dovoljno spreman i odmoran posle pauze zbog igranja za Maroko na Svetskom prvenstvu. Što se Monce tiče, ponovo bi u timu mogao da bude Pablo Mari koji se oporavio od operacije leđa posle napada nožem na njega u oktobru, ali će najverovatnije izostati Stefano Sensi koji ima problema sa povredom članka.

Ovo će biti prvi meč ova dva tima u Seriji A, a ukupno drugi u istoriji. Fiorentina i Monca su do sada igrali samo meč u trećoj rundi Kupa Italije 2019. i tada je Fiorentina slavila sa 3:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!