POVRATAK SERIJE A: Roma i Matić već pod pritiskom da osvoje tri boda protiv razigrane Bolonje

V.M.

04. 01. 2023. u 10:27

MORINjOVI izabranici pred punim tribinama traže pobedu na otvaranju drugog dela sezone.

ПОВРАТАК СЕРИЈЕ А: Рома и Матић већ под притиском да освоје три бода против разигране Болоње

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Domaćin je kuburio sa formom pred pauzu za Svetsko prvenstvo koja mu je dobro došla, trenutno je sedmi i mora pobedom da otvori drugi deo prvenstva kako bi se približio vrhu tabele. Bolonja je igrala fenomenalno pre Katara, ostvarila je četiri trijumfa u prethodnih pet kola i nada se da može da nastavi sa odličnim igrama.

Rimljani su u dosadašnjem delu Serije A osvojili 27 bodova i zaostaju tri poena za Lacijom koji zauzima četvrtu poziciju, mesto koje garantuje Ligu šampiona. U prethodnih pet kola Roma je ostvarila samo jednu pobedu uz dva poraza i isto toliko remija. Veliki problem za ''vučicu'' je bilo odsustvo Paula Dibale, daleko najboljeg igrača ekipe, koji se vratio nakon osvajanja Svetskog prvenstva i spreman je da vrati svoj tim na pobednički kolosek. ''Đalorosi'' su primili samo 14 golova i imaju jednu od boljih odbrana Serije A, ali problem ekipe je napad koji je postigao premalih 18 pogodaka.

Bolonji je bilo veoma žao što je došla pauza za Svetsko prvenstvo jer je bila u strašnoj formi. Tijago Mota je pronašao pobedničku formulu, što se i videlo u poslednjem kolu kada su njegovi izabranici rutinski savladali Sasuolo sa 3:0. ''Crveno-plavi'' su u proteklih mesec dana odigrali tri prijateljske utakmice u kojima su upisali pobede protiv Kapfenberga, Majorke i Verone.

U skorijoj istoriji međusobnih duela ovi timovi su potpuno ujednačeni. Na prethodnih pet susreta viđene su po dve pobede Rome i Bolonje uz jedan remi.

Žoze Morinjo na ovom meču neće moći da računa na Darboa i Vajnalduma, dok je pod upitnikom Andrea Beloti koji i dalje nije postigao pogodak za ''vučicu'' u Seriji A.

Gost će biti bez Baroua i Zirkzea, a Tijago Mota će odlučiti da li će u tim uvrstiti Bonifacija i Desilvestrija koji ponovo treniniraju nakon povreda ali je pitanje da li su spremni za 90 minuta.

Roma će biti inspirisana povratkom Dibale da pred svojim navijačima ostvari pobedu, ali i Bolonja će želeti da nastavi dobre igre i verujemo da će oba tima postići po gol na utakmici.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna