''PEVCE'' DRMA OZBILJNA KRIZA: Može li Kristal palas to da iskoristi?

V.M.

04. 01. 2023. u 11:14

GRADSKI derbi u okviru 19. kola Premijer lige.

ПЕВЦЕ ДРМА ОЗБИЉНА КРИЗА: Може ли Кристал палас то да искористи?

FOTO: Tanjug

Kristal palas je trijumfovao u prošlom kolu i pobedom nad Bornmutom popeo se na respektabilno 11. mesto na tabeli dok je kod Totenhema priča drugačija. Izabranici Antonija Kontea igraju veoma loš fudbal i pružaju slabe igre koje su kulminirale u porazu od Aston vile u prvoj utakmici engleskog prvenstva u novoj godini.

Domaćin igra promenljivo od početka sezone, uglavnom na relaciji pobeda pa poraz i nikako da uhvati konstantno dobre igre. Na prethodnih pet utakmica ostvario je tri trijumfa i dva poraza. Palas je trenutno na sredini tabele i serijom dobrih utakmica bi mogao da se popne na tabeli jer šestoplasirani Liverpul ima samo šest bodova i utakmicu odigranu više od ''orlova''. Izabranici Patrika Vijere su na ''Selhurst parku'' ove sezone osvojili 13 bodova na osam susreta. Vijera je najbolje dane svoje fudbalske karijere proveo u Arsenalu i biće motivisan da savlada Totenhem i tako mu produži lošu seriju.

Gost je u ozbiljnom problemu. Antonio Konte je nakon meča sa Vilom izjavio da ova ekipa jednostavno nema kvalitet za sam vrh tabele i da su mu potrebna pojačanja. Ugovor mu ističe krajem sezone i pitanje je da li će se zadržati na klupi nakon što istekne. Hari Kejnu je takođe ostalo godinu i po dana saradnje sa Totenhemom i ne izgleda da će da je produžiti. Na tabeli to i ne deluje toliko loše jer je Totenehem trenutno peti sa 30 osvojenih bodova, ali na terenu su mu igre katastrofalne. Izvlači ga odličan početak sezone, ali primera radi, u prošlih deset kola osvojio je samo 13 bodova. Navijače dodatno brine i forma najboljeg strelca prošlogodišnjeg izadanja Premijer lige, Hjun-Min Sona, koji je ove sezone postigao samo tri gola i to je sva tri postigao na utakmici sa Lesterom.

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodnih pet duela viđene su dve pobede Totenhema, isto toliko remija, kao i trijumf Palasa.

Domaćin će na ovom meču biti bez Fergusona, Džonstona, Mekartura, Mičela i Tomkinsa.

Konte ne može da računa na Bisumu, Lukasa Muru, Rišarlisona, Bentankura, a pod znakom pitanja je Dejan Kuluševski.

Očekujemo utakmicu u kojoj će oba tima postići po gol, jer Palasu fali dosta defanzivaca, a Totenhemova odbrana se pokazala kao veoma loša u poslednje vreme.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate