DUEL STARIH ZNANACA: Posle više od decenije okršaj u elitnom rangu

M.T.

28. 12. 2022. u 09:09

OBA tima poražena su na kraju prvog dela sezone.

ДУЕЛ СТАРИХ ЗНАНАЦА: После више од деценије окршај у елитном рангу

FOTO: Tanjug/AP

Davno su prošla vremena 90-ih kada je Okser bio potpuni hit francuskog šampionata. Ipak, tim iz Burgundije prošao je kroz težak period i trebalo mu je dugo vremena da se vrati u elitni rang i danas od 17 časova će na stadionu ''Abe-Dešamp'' u okviru 16. kola dočekati Monako u prvom duelu ova dva tima u Ligi 1 posle više od jedne decenije.

Okser je prošle sezone uspeo da izbori povratak u Ligu 1 posle 10 godina pošto je u drugoligaškom karavanu zauzeo treće mesto, ali kako stvari trenutno stoje, klub iz Burgundije bi veoma lako mogao da posle jedne sezone ponovo ispadne. Stvari idu prilično loše za tim trenera Kristofa Pelisijea koji je u oktobru nasledio Žan-Mark Furlana, pošto je Okser u poslednjih pet kola došao samo do jedne pobede i to protiv Ažaksioa kojem takođe preti ispadanje, dok je pred pauzu zbog Mundijala sa ubedljivih 5:0 poražen od Pariz Sen Žermena.

Pelisijeov klub se trenutno nalazi na 17. mestu u ligi, prvom ispod crte sa osvojenih 13 bodova. Veliki problem za Okser je što protiv top 10 timova ima osvojen samo jedan poen od početka sezone, što je najgori učinak zajedno sa Monpeljeom koji je na istoj cifri.

Monako nije bio u baš sjajnoj seriji pred pauzu zbog Mundijala makar što se tiče Lige 1. Računajući sva takmičenja, ''kneževi'' su bili u seriji od četiri meča bez poraza, da bi izgubili u poslednjem pred pauzu od Marselja sa 3:2, iako su imali prednost od 2:1. Slika je drugačija kada se uzmu u obzir samo mečevi francuskog šampionata. U poslednjih pet kola Monako je uspeo da ostvari po dve pobede i poraza uz jedan remi. Posle vezanih pobeda, kada je delovalo da će u dobrom raspoloženju završiti prvi deo sezone, ''kneževima'' se dogodio Marselj i sve je palo u vodu.

Na tabeli Lige 1 Monako se trenutno nalazi na šestom mestu sa 27 bodova, bodom manje u odnosu Lorijen koji je na petoj poziciji koja donosi makar kvalifikacija za Ligu konferencija, mada nisu daleko ni mesta koja vode u kvalifikacije za Ligu Evrope i Ligu šampiona.

Pelisije zbog suspenzije ne može da računa na rezervnog golmana Donovana Leona, dok Teo Pelenar neće igrati zbog povrede, a Kajs Ruiz-Atil pauzira zbog bolesti. U Monaku Filip Klemen jedino na raspolaganju neće imati Vilijema Gubela i Majrona Boadua zbog povreda, ali su svi ostali spremni za utakmicu sa Okserom.

Poslednji put su ova dva tima igrala kao članovi Lige 2, a u poslednjih deset međusobnih susreta bolje je prolazio Monako koji ima pet pobeda, dok je Okser uspeo dva puta da trijumfuje uz tri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna