VAŽNO JE POČETI NOVU GODINU NA PRAVI NAČIN: Nantu i Okseru neophodan trijumf

M.T.

01. 01. 2023. u 14:25 >> 14:25

Oba tima u donjem delu tabele.

ВАЖНО ЈЕ ПОЧЕТИ НОВУ ГОДИНУ НА ПРАВИ НАЧИН: Нанту и Оксеру неопходан тријумф

Foto Profimedia

U novu godinu Nant i Okser ušli su sa željom da im rezultati budu bolji u odnosu na prvi deo sezone, a priliku da 2023. započnu na pravi način imaće u međusobnom duelu danas od 15 časova u 17. kolu francuskog šampionata, na stadionu ''De la Božuvar''.

Posle teškog prvog dela sezone, Nant je posle reprezentativne pauze bio čvrsto rešen da dođe do trijumfa, ali u duelu protiv Troa u prethodnom kolu odigrao je samo nerešeno. ''Kanarinacima'' nije pomoglo ni to što su uputili tri puta više šuteva ka golu protivnika jer nijedna lopta nije pronašla put do mreže.

Bila je to peta uzastopna utakmica u Ligi 1 u kojoj Nant nije uspeo da ostvari pobedu, a četvrta u kojoj je rezultat bio nerešen. ''Kanarinci'' su u veoma teškoj situaciji na tabeli pošto su trenutno na 16. mestu sa samo 14 osvojenih bodova, jednu poziciju iznad crte koja odvaja od ostatka karavana timove koji će ispasti u drugoligaško društvo.

Situacija Oksera je još gora u odnosu na Nant, mada obe ekipe imaju sijaset problema. Okser je u prvom kolu nastavka šampionata posle reprezentativne pauze poražen kod kuće od Monaka sa 3:2 i to golom u 85. minutu. Ekipa koju je Kristofer Pelisije od Žan-Mark Furlana preuzeo sredinom oktobra, od tada je zabeležila samo jednu pobedu.

Okser se nalazi u zoni ispadanja na 18. mestu sa 13 osvojenih bodova, jednim manje od Nanta, sa jednim od najlošijih napada i odbrana u ligi pa njegova pozicija stoga i ne čudi mnogo.

Trener Nanta Antoan Kumbare može da odahne pošto se Čarls Traore vratio u tim posle dugog oporavka od povrede ligamenata i mogao bi da bude starter potiv Oksera. Međutim, Fabio je još uvek povređen, a probleme imaju i Andrei Žiroto i Pedro Čirivela pa bi mogli da propuste današi meč. Okser je dogovorio dolazak na pozajmicu Isaka Ture iz Marselja, kao i Matisa Ablina iz Rena, ali ljih dvojoca neće igrati danas, kao ni već dugo povređeni Kenđi-Van Boto i Teo Pelenar.

Nant je bio uspešniji od Oksera u prethodnih deset mečeva ovih timova pošto je uspeo da ostvari pet pobeda, dok je Okser slavio tri puta, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. U Ligi 1 su ova dva tima poslednji put igrali pre 13 godina.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?