NJUKASL NE PLANIRA DA STANE: ''SVRAKE'' su vezale šest pobeda u Premijer ligi

V.M.

31. 12. 2022. u 10:41

NA ''Sent Džejms park'' dolazi Lids od 16 časova.

ЊУКАСЛ НЕ ПЛАНИРА ДА СТАНЕ: СВРАКЕ су везале шест победа у Премијер лиги

FOTO:EPA

Domaćin igra fenomenalno ove sezone, zauzima treću poziciju na tabeli i nada se povratku u Ligu šampiona, sa druge strane Lids igra promenljivo, doživeo je dva uzastopna poraza i nalazi se u donjem domu Premijer lige.

Edi Hau radi fantastičan posao sa svojim izabranicima. Njukasl je u neverovatnoj formi i vezao je šest pobeda u eliti. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo prvo je savladao Bornmut u EFL kupu sa 1:0, a zatim je bio bolji od Lestera rezultatom 0:3. Uz dobar napad, glavna odlika domaćina je čvrsta odbrana. U dosadašnjem toku takmičenja je primio samo 11 golova, što je najmanje u čitavoj ligi. ''Svrake'' nemaju poraz na svom terenu u Premijer ligi. Kod kuće su ostvarili pet pobeda uz tri remija. Njuka je poslednji put nastupala u Ligi šampiona davne sezone 2002/2003 i sada nakon 20 godina ima priliku da ponovi to.  

Gost igra veoma promenljivo u dosadašnjem toku takmičenja. U proteklih pet kola ostvario je dve pobede, ali je uz njih doživeo i tri poraza. Pre par dana Mančester siti je rutinski savladao Lids sa 1:3. ''Paunovi'' su 15. na tabeli sa 15 osvojenih bodova, samo dva više od Vulverhemptona koji se nalazi u zoni ispadanja. Džesi Marš ih predvodi sa klupe, američki stručnjak je bio blizu otkaza u više navrata ali kada je potrebno uvek ostvari par dobrih rezultata i primiri buru. Njegovi izabranici igraju veoma loše na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica van ''Eland rouda'' osvojili su samo četiri boda. 

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodnih pet duela ovih timova viđene su dve pobede Lidsa, isto toliko remija i trijumf Njukasla.

Edi Hau ne može da računa na Šelvija, Dameta i najskuplje letnje pojačanje, Isaka, dok je pod upitnikom Kalum Vilson.

Gost će na ovom meču biti bez Dalasa, Greja i Sinistere.

Očekujemo da Njuka nastavi sa sjajnim igrama i da pred punim ''Sent Džejms parkom'' osvoji nova tri boda i tako nastavi pohod ka Ligi šampiona.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)