HRVATI BLIŽI BRONZI: Lavovi sa Atlasa su već ispisali istoriju ali ne žele da se zaustave!

G. K.

17. 12. 2022. u 12:28 >> 12:28

DANAS od 16 časova gledaćemo meč za treće mesto na Svetkom prvenstvu

ХРВАТИ БЛИЖИ БРОНЗИ: Лавови са Атласа су већ исписали историју али не желе да се зауставе!

Tanjug/AP

Sa razlogom je uvek meč za treće mesto na Mundijalu bio u drugom planu pošto žižu interesovanja nosi veliko finale. Međutim, za reprezentacije koje će podeliti megdan, Hrvatsku i Maroko, imaće veliki da u subotu od 16.00 na stadionu “Al Rajan”, u međusobnom okršaju odrede ko će zauzeti mesto na podijumu 22. Svetskog prvenstva u Kataru, a ko će se kući posle svega vratiti bez plemenitog metala oko vrata.

Naše komšije imaju mnogo više iskustva u igranju ovakvih utakmica. Pre 24 godine su u Francuskoj sa legendarnim selektorom Ćirom Blaževićem savladali Holandiju 2:1, golovima Prosinečkog i Šukera, te tako stigli do tada najvećeg uspeha u istoriji. Iako je bilo malo zamislivo da bi nešto slično mogli da ponove, oni su na prošloj planetarnoj smotri u Rusiji čak prevazišli taj rezultat i ulaskom u finale (gde su poraženi od Francuza sa 4:2) iznova pomerili granice.

I kada su mnogi pomislili da se tako nešto dešava jednom u dve decenije, izabranici Zlatka Dalića su igrama na Bliskom Istoku dokazali da pripadaju elitnim fudbalskim nacijama i da podvig od pre četiri godine nije bio slučajnost. Ponovo su ušli među četiri najbolja tima, ovog puta ih je Argentina (0:3) sprečila da repriziraju finale sa “trikolorima”, ali će i pored toga moći da se sa pobedom vrate u domovinu.

Za to će biti potrebno da savladaju ekipu sa kojom su se već sastali na turniru, i to na njegovom početku. U prvom kolu grupne faze je posle 90 minuta bilo 0:0 (to im je ujedno bio prvi međusobni duel), a jednako tvrdu utakmicu treba očekivati i sada.

Kao selekcija koja je do polufinala primila samo jedan gol, Marokanci su se profilisali u defanzivno najkompaktniju ekipu.

Afrička selekcija u Dohi proživljava istinsku fudbalsku bajku. Ne samo da su prolaskom među četiri najbolje ekipe ostvarili najveći uspeh jedne reprezentacije sa “crnog kontinenta” ikada, već i predstavljaju jedno od najvećih iznenađenje svih Mundijala.

Pre poraza od Francuza u polufinalu (0:2), u nokaut fazi su izbacili velike selekcije poput Španije i Portugalije. Pobili su sva predviđanja pred početak turnira na kojem im se nije davalo šanse ni da prođu grupu u kojoj su pored Hrvata bili još sa Belgijancima i Kanađanima. Stoga, kojim god rezultatom bude završena utakmica, moći će uzdignute glave da spakuju kofere jer ih kod kuće čeka kraljevski doček. Bukvalno.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,48)

BRONZANI NA SP

1930. – SAD

1934. – Nemačka

1938. - Brazil

1950. - Švedska

1954. - Austrija

1958. - Francuska

1962. - Čile

1966. - Portugalija

1970. - Nemačka

1974. - Poljska

1978. - Brazil

1982. - Poljska

1986. - Francuska

1990. - Italija

1994. - Švedska

1998. - Hrvatska

2002. - Turska

2006. - Nemačka

2010. - Nemačka

2014. - Holandija

2018. - Belgija

2022. - ?

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (2)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene