PREMIJERA U SENCI MEDIJSKIH SPEKULACIJA: Katar i Ekvador igraju za istoriju i čast

TIP redakcija

20. 11. 2022. u 13:48 >> 13:48

SPEKTAKL u senci teških optužbi.

ПРЕМИЈЕРА У СЕНЦИ МЕДИЈСКИХ СПЕКУЛАЦИЈА: Катар и Еквадор играју за историју и част

Foto: Profimedia

Dvadesetdrugo Svetsko prvenstvo u fudbalu počinje danas od 17 časova. Na otvaranju dugo čekanog Mundijala sastaće se domaćin Katar i selekcicja Ekvadora.

U zemlji organizatora vlada veliki optimizam u prolaz iz grupe u kojoj se još nalaze Holandija i Senegal. Iako su realne šanse Kataraca vrlo male, selektor Feliks Sančez u napadu ima dve uzdanice od kojih najviše očekuje - Akrama Afifa i Almoeza Alija.

Svi fudbaleri ove reprezentacije nastupaju u domaćim klubovima, a preko 80 posto dolazi iz Al Sada i Al Duhaila. Takođe, na spisku se nalaze petorica fudbalera sa preko 100 utakmica za državni tim. Tu je i brat svetskog šampiona u skoku u vis Mutaza Ese Baršima koji je na poslednjem svetskom prvenstvu u Sjedinjenim Američkim Državama preskočio lestvicu postavljenu na 2.37 centimetara. Reč je o Mešalu Baršimu, momku koji pretenduje na mesto prvog golmana reprezentacije, ali deluje da će ipak biti zamena Sadu Al Šibu.

Okosnica katarskog državnog tima je godinama na okupu, a populani "bordo tim" okupio se još krajem leta što joj daje jednu vrstu prednosti u odnosu na konkurenciju.

Selektor Ekvadora Gustavo Alfaro je odlučio da na listu od 26 igrača ne stavi Bajrona Kastlja. Sve zbog potencijalno velikog skandala. Naime, Čile i Peru su žalbama, prvo Disciplinskoj komisiji Fife, potpom i sudu za sportsku arbitražu optužili Ekvador za malverzacije. Optužbe su bile usmerene na Bajrona Kastilja i to da je u njegovom slučaju korišćen lažni izvod iz matične knjige rođenih kako bi bio registrovan kao Ekvadorac. Čak je i traženo oduzimanje bodova u kvalifikacijama ovaj reprezentaciji.

Najveće iznenađenje je bez ikakve dileme je poziv Kevinu Rodrigezu, momaku koji igra u Seriji B nacionalnog šampionata Ekvadora.

Kao po običaju, predvodnik tima je Ener Valensija. Najbolji strelac u istoriji ekvadorkse reprezentacije. Da mu godine mu ne mogu ništa, a gazi 34-tu, pokazuje i sezona koju je u Fenerbahčeu otvorio na dominantan način. Prve dve takmičarske godine poslužile su mu za 19 ligaških golova, a sada je već prebacio dvocifreni broj golova i nosi epitet najboljeg strelca turske Superlige. 

Vrlo je nazahvalno prognozirati pobednika na premijernom susretu, a posebno nakon medijskih spekulacija da su domaći podmitili Ekvador kako bi trijumfovali u istorijskom susretu. Ipak, mi smo se odlučili za golove.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)