SALAH ZAGREVA DE BRUJNEA: Belgijanci protiv "faraona" odrađuju generalnu probu

V.D.

18. 11. 2022. u 09:59

DANAS od 16 časova na "Žaber al Ahman stadionu" u Kuvajtu u prijateljskom meču sastaće se Belgija i Egipat

САЛАХ ЗАГРЕВА ДЕ БРУЈНЕА: Белгијанци против фараона одрађују генералну пробу

Foto: Profimedia

Reprezentacija Belgije kao sedmi favorit za podizanje trofeja sa kvotom 17 igraće u grupi "F" gde će joj rivali biti Hrvatska, Maroko i Kanada. Belgijanci su prvi favoriti da sa pozicije broj jedan prođu u 1/8 finala, a kvota da baš oni osvajaju grupu je 1,60.

Popularni "crveni đavoli" su u minuloj Ligi nacija zauzeli drugo mesto, iza najvećeg rivala Holandije i nisu uspeli da se plasiraju u borbu za trofej u tom takmičenju.

Selektor Martinez se odlučio da na šampionat pozove sledećih 26 fudbalera koji će pokušati da odu korak dalje nego pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji kada su Belgijanci osvojili treće mesto.

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Klub Briž), Kun Kastels (Volfsburg).

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Tobi Aldervejreld (Antverpen), Vaut Fas (Lester), Zeno Debast (Anderleht), Artur Teate (Ren), Toma Menije (Borusija Dortmund), Timoti Kastanj (Lester).

Vezni red: Kevin de Brujne (Mančester siti), Juri Tilemans (Lester), Aksel Vitsel (Atletiko Madrid), Amadu Onana (Everton), Hans Vanaken (Klub Briž), Leander Dendonker (Aston Vila), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Janik Karasko (Atletiko Madrid).

Napad: Eden Azar (Real Madrid), Šarl de Ketelare (Milan), Leandro Trosar (Brajton), Dris Mertens (Galatasaraj), Žeremi Doku (Ren), Romelu Lukaku (Inter), Miši Batšuaji (Fenerbahče), Lui Openda (Lens).

Njihov današnji rival Egipat nije uspeo da se kvalifikuje na Mundijal. Na poslednjem koraku ih je zaustavila reprezentacija Senegala i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Selektor "faraona", inače Portugalac Rui Vitorija je za današnji susret pozvao svoje najveće zvezde Salaha, Elnenija i Trezegea i u jakom sastavu će se suprostaviti Belgijancima.

Ove dve reprezentacije su se do sada sastajale tri puta na prijateljskim mečevima. Egipat je bio bolji dva puta, dok se poslednji meč odigran 2018. godine završio rezultatom 3:0 za Belgiju.

Verujemo da će De Brujne, Azar, Lukaku i družina slaviti na večerašnjem meču iako bukmejkeri podižu kvote na njihovu pobedu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!