FAKEL IGRA ZA ČAST: Zenit bi da izbegne doigravanje

M.T.

16. 11. 2022. u 08:40

Domaćin nikad nije savladao tim iz Sankt Peterburga.

ФАКЕЛ ИГРА ЗА ЧАСТ: Зенит би да избегне доигравање

FOTO: EPA

Kup Rusije ove sezone ima drugačiji format u odnosu na prethodne pošto su timovi iz Premijer lige ostali bez šansi da igraju evropska klupska takmičenja posle suspenzije zbog situacije u Ukrajini, pa su tim formatom probali da nadoknade manjak utakmica. U petom kolu grupe "B" Fakel će u Voronježu danas od 16 časova dočekati Zenit u pokušaju da prvi put u Kupu Rusije ove sezone izbegne poraz.

Domaćin je u prethodna četiri kola doživeo sva četiri poraza od Zenita, Samare i dva puta od Spartaka iz Moskve od kojeg je izgubio u prethodnoj rundi sa 2:1 i bez bodova je. U prethodnih pet utakmica pred svojim navijačima Fakel je doživeo samo jedan poraz, od Spartaka u kupu, dok je čak četiri puta remizirao. Klub iz Voronježa međutim u prethodnih pet utakmica računajući i gostovanja takođe nema pobedu, a tri puta je poražen uz dva remija.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Dimitri Pjatibratov je ove sezone ušla u rusku Premijer ligu i kako stvari stoje teško će zadržati taj status. Fakel je samo jednom pobedio u prethodnih 17. odigranih kola, ali je zato šampion nerešenih rezultata sa čak deset remija. Zahvaljujući tome je uspeo da osvoji 13 bodova i nalazi se na 17. poziciji, prvoj ispod crte koja donosi doigravanje za opstanak u Premijer ligi.

Zenit takođe ne stoji baš sjajno u grupi Kupa Rusije pošto je treći na tabeli sa šest osvojenih bodova, koliko ima trećeplasirana Samara, dok zaostaje šest bodova za liderom Spartakom koji je i branilac trofeja u kupu. Posle startne pobede protiv Fakela, Zenit je poražen od Samare i Spartaka, a u prethodnom kolu se revanširao Samari za poraz. Ekipi trenera Sergeja Semaka je pobeda danas neophodna kako bi ostali u igri za poziciju dva koja im donosi direktan plasman u plej-of, dok bi sa treće pozicije morali u doigravanje.

Računajući i Premijer ligu, Zenit je u poslednjih osam mečeva poražen samo jednom i to od Ahmata iz Groznog, a nalazi se na čelu tabele ruskog prvenstva sa 42 boda, šest više upravo od Spartaka iz Moskve. Na poslednja tri gostovanja Zenit je ostvario pobede, a nema sumnje da je i protiv Fakela favorit za trijumf.

Ova dva tima odigrala su do sada šest međusobnih susreta, a Zenit je četiri puta uspeo da trijumfuje. Fakel nema pobedu, a u dva navrata je uspeo da izbori remi, poslednji put pre mesec dana u domaćem šampionatu.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,33)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)