KOŠMARNA SEZONA SE NASTAVLJA: Srbin želi da produbi krizu Olimpijakosa

Novosti online

13. 11. 2022. u 17:09 >> 17:09

TRADICIJA je na strani crveno-belih.

КОШМАРНА СЕЗОНА СЕ НАСТАВЉА: Србин жели да продуби кризу Олимпијакоса

Foto: Profimedia

Nastavlja se košmarna sezona Olimpijakosa. Crveno-beli iz Pireja završili su učešće na evro-sceni bez trijumfa, u prvenstvu su tek na trećem mestu sa čak deset bodova manje od lidera Panatinaikosa i četiri od večerašnjeg rivala AEK-a. Utakmica 13. kola grčke Superlige biće ujedno i poslednja za obe ekipe pred pauzu zbog Svetskog prvenstva.

I pored zvučnih pojačanja poput Marsela, Hamesa Rodrigeza, Pepa Biela, Filpa Zinkernagela, Sedrika Bakambua, Sima Vrsaljka, Abubakara Kamare... Crveno-beli nisu uspeli da se domognu Lige šampiona, a potom su završili kao poslednji u grupi Lige Evrope i to u ne toliko teškoj konkurenciji sa Frajburgom, Nantom i Karabagom. Na red je došao veliki atinski derbi, prilika za PAO da pokaže da je šampionskog kalibra i poslednja šansa za Oli da zadrži nadu u odbranu trofeja. Na kraju, drama o kojoj će se danima pričati zbog penal u dubokoj nadoknadi koji su "zeleni" iskoristili za izjednačenje i bod koji ih ostavlja na 10 bodova prednosti - 1:1.

Uspeo je Olimpijakos da se trgne nakon šoka u pomenutom susretu i savlada Levadijakos na gostovanju minimalnim rezultatom. Jedini pogodak na "Levadijas stadionu" postigao je Atanasios Andrucos na asistenciju Jusufa El Arabija. Pokušavao je Oli da duplira prednost, imao je veći posed lopte, više šuteva u okvir gola, ali čuvar mreže domaćih Matej Marković bio je odličan u nekoliko situacija.

AEK u poslednja dva meseca briljira. Žuto-crni iz prestonice nisu poraženi na osam prethodnih utakmica (sedam pobeda i jedan remi) i imaju čemu da se nadaju na stadionu "Jorgos Karaiskakis".

"Dvoglavi orlovi" su u prethodnoj rundi na svojoj "OPAP areni" rutinski savladali OFI sa Krita rezultatom 3:0 i tako na najbolji mogući način najavili derbi meč u Pireju.

Utakmica u prestonici bila je rešena posle samo 11. minuta. U šestom je precizan sa bele tačke bio Levi Garsija, dok je pet minuta kasnije Mijat Gaćinović na dodavanje Pjetrosa Mantalosa duplirao vođstvo. Konačan rezultat postavio je upravo Mantalos u 60. minutu.

AEK je poslednji put savladao Olimpijakos 2018. godine. Od tada crveno-beli su slavili čak u 10 navrata, dok je u četiri navrata bilo nerešeno.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!