POPODNEVNI SPEKTAKL U BERGAMU: Poraz od Lećea šokirao Atalantu, "Boginja" preko Intera i Inzagija leči rane

Novosti online

13. 11. 2022. u 08:26

PREMIJERNOG utakmica nedeljnog programa u Seriji A.

ПОПОДНЕВНИ СПЕКТАКЛ У БЕРГАМУ: Пораз од Лећеа шокирао Аталанту, Богиња преко Интера и Инзагија лечи ране

Foto: Profimedia

Nakon dva uzastopna poraza fudbaleri Atalante dočekaće Inter u derbi susretu 15. kola italijanske Serije A. "Boginja provincije" je pre samo nekoliko nedelja disala za vrat vodećem Napoliju, a onda se desio poraz upravo od lidera na stadionu "Dijego Armando Maradona". Pomenuti neuspeh nije zabrinuo Đan Pjera Gasperinija i navijače, međutim, jeste ona šokantni od Lećea u minuloj rundi.

Nije se očekivalo da Atalanta posrne na "Via del Mare" stadionu, jer crveno-žuti su bili u seriji od šest utakmica bez pobede, loše su izgledali, nedovoljno dobri da bi mogli takvom favoritu da naude. Ali, izgleda da se Gasperinijev tim previše potrošio, fizički i emotivno, u derbiju protiv Napolija...

Leče je uhvatio Atalantu na spavanju. U samo tri minuta, 27. i 29. došao je do dva gola prednosti, a to nije lako nadoknaditi, pogotovo u gostima. Baskiroto je glavom kaznio indolentnost u odbrani tima iz Bergama, a onda je i Di Frančesko dotukao zbunjene goste i doneo Vukovima ozbiljnu prednost.

Uspeo je Duvan Zapata pre poluvremena da prepolovi zaostatak, ali dalje od toga Atalanta nije mogla. Gotovo da gosti nisu ni imali neke stoodstotne šanse u nastavku i pored inicijative, sve se svodilo na pokušaje sa distance, koji nisu bili preterana opasnost po golmana Falkonea.

Atalanta derbi sa Interom dočekuje sa 27 osvojenih poena, isto toliko imaju i "neroazuri" te se današnji rivali nalaze na deobi petog mesta.

Četa Simonea Inzagija je nakon nekoliko dobrih rezultata poražena u Derbiju Italije od Juventusa u Torinu sa 2:0. Poraz od najvećeg rivala je razočarao navijače koji su ponovo tražili smenu svog trenera. Ipak, ekipa je odlično odreagovala, Bolonja je demolirana u prethodnom kolu sa čak 6:1.

Bolonja je golom Likojanisa šokirala "Meacu" u 22. minutu, ali to je samo razljutilo igrače Intera, koji nisu zaboravili kako im je Bolonja "ukrala" titulu prošle sezone i pomogla Milanu. Usledila je prava kanonada. Dvostruki strelac bio je Dimarko u 36. i 48. minutu, a po jednom su pogađali Džeko u 26, Lautaro Martinez u 42, Čalhanoglu u 59. i Gosens u 76. minutu.

Prethodne sezone u međusobnim duelima ovih rivala nije bilo pobednika, oba susreta su završena nerešenih ishodima - 0:0 i 2:2.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!