SMS PONOVO NA TERENU: Lacio na krilima trijumfa nad Romom merka nove bodove

TIP redakcija

10. 11. 2022. u 19:41 >> 19:41

REPREZENTATIVAC Srbije se nakon suspenzije vraća u tim.

СМС ПОНОВО НА ТЕРЕНУ: Лацио на крилима тријумфа над Ромом мерка нове бодове

FOTO: Tanjug/AP

Okuražen trijumfom nad Romom (1:0), Lacio dočekuje Moncu u meču 14. kola Serije A. Eventualnom pobedom nad novajlijom u ligi "nebeskoplavi" će preuzeti drugo mesto od Milana i tako prići lideru Napoliju na osam bodova zaostatka. Gosti na "Olimpiko" stižu u odličnom raspoloženju, ekipa Rafaelea Paladina savladala je Veronu u prethodnoj rundi sa 2:0, te je trenutno daleko od zone ispadanja u kojoj je tavorila nedeljama.

Teško da će Lacio u nekom rimskom derbiju biti oslabljen kao u minulom, da u okršaj sa Romom uđe bez dvojice najboljih igrača Sergeja Milinković Savića i Ćira Imobilea, ali se veliki protivnik pošteno potrudio da mu otvori put do pobede u 179. zvaničnom okršaju dva velika rimska kluba.

Presudni momenat "rimskog derbija" dogodio se u 29. minutu, kada je Rožer Ibanjez na katastrofalan način izgubio loptu u visini peterca, posle odličnog presinga Pedra. Lopta je potom stigla do Felipea Andersona, pa je kapitulacija nemoćnog Ruja Patrisija bila neminovna.

Roma je najveću šansu za povratak u meč propustila samo četiri minuta kasnije, kada je Nikolo Zaniolo pogodio prečku. "Nebeskoplavi" su potom na odličan način zatvorili puteve ka svom golu, učinili ekipu Žozea Morinja prilično bezopasnom, a onda strpljivo čekali priliku da reaguju iz kontranapada. Sve je moglo da bude rešeno još u 73. minutu, kada je Felipe Anderson odlično gađao sa ivice kaznenog prostora, ali je Patrisio odličnom paradom prebacio loptu preko prečke.

Selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, ali i celokupnu ovdašnju javnost obradovao je povratak Darka Lazovića na teren, iako je Monca nanela sedmi uzastopni poraz Veroni. 

Srpski reprezentacivac je odigrao 60 minuta meča, dok još uvek zabrinjava izostanak Ivana Ilića, koga zbog povrede nema na terenu od 27. septembra i meča sa Norveškom.

Posao Monci olakšao je crveni karton Mannjanija iz 27. minuta utakmice. Gosti su odolevali do 68. minuta, kada je vodeći gol za domaće postigao Karlos Agusto, dok je svaka dilema po pitanju pobednika razrešena u 90. minutu kada se u strelce upisao Andrea Kolpani na asistenciju Andree Petanje.

Lacio je veliki favorit u susretu sa klubom u kojem "vedre i oblače" Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani. Sve sem trijumfa "nebeskoplavih" predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna