JESENJA TITULA JE OSVOJENA, ALI... Zvezda priželjkuje novi trijumf u gradskom derbiju

TIP redakcija

10. 11. 2022. u 08:19 >> 08:19

NEZGODNI protivnik ima svoje adute.

ЈЕСЕЊА ТИТУЛА ЈЕ ОСВОЈЕНА, АЛИ... Звезда прижељкује нови тријумф у градском дербију

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će danas od 18 časova i 45 minuta gostovati ekipi Čukaričkog, u okviru zaostale utakmice sedmog kola Super lige Srbije. 

Crvena zvezda zauzima prvu poziciju na tabeli nacionalnog šampionata, sa 47 osvojenih bodova posle 17 odigranih mečeva. Da crveno-beli igraju napadački fudbal potvrđuje i impozantna gol-razlika 46:6. U poslednjem kolu, izabranici Miloša Milojevića su na stadionu "Rajko Mitić" savladali ekipu lučanske Mladosti rezultatom 2:0, te na taj način i matematički obezbedili titulu jesenjeg šampiona. Strelci su bili Aleksandar Katai i Mirko Ivanić.

Čukarički zauzima četvrtu poziciju na nacionalnom šampionatu, sa 32 osvojena boda. Tim sa Banovog brda je posle 17 odigranih mečeva ostvario gol-razliku 33:18, a u poslednjem meču, "brđani" su remizirali sa Napretkom na gostujućem terenu rezultatom 0:0. 

Popularna Čuka ima jako zanimljiv sastav. Pozicija među stativama rezervisana je za talentovanog Novaka Mićovića, dok je njegova zamena iskusni Nemanja Belić. Na poziciji desnog beka standardan je Miladin Stevanović, dok uz levu aut-liniju najčešće deluje Nemanja Tošić. Štoperski tandem čini mladi dvojac - Bojan Kovačević i Uroš Drezgić. Ispred defanzivne linije najčešće kombinuju Sambu Sisoko i Stefan Kovač, kao i Marko Docić, a nešto istureniji je Đorđe Ivanović. Sa klupe ulazi i mladi vezni fudbaler Nikola Petković. Na pozicijama krilnih napadača najčešći su Ibrahima Endijae i Samuel Ovusu, a često je na terenu i fudbaler našeg tima na pozajmici u Čukaričkom - Vladimir Lučić. Najistureniji u napadu je Mohamed Badamosi. Ne treba zaboraviti ni Luku Adžića...

Protiv "brđana" aktuelni šampion je do sada odigrao 62 utakmice u svim takmičenjima. Zvezda je slavila na 49 susreta, četiri puta je odigrano nerešeno, dok je devet puta pobedu odneo Čukarički, uz ukupnu gol-razliku 148:48, u korist kluba iz Ljutice Bogdana. 

Poslednja utakmica protiv ekipe sa Banovog brda je odigrana u okviru trećeg kola plej-ofa prethodne sezone na stadionu "Rajko Mitić", a crveno-beli su upisali pobedu minimalnim rezultatom, pogotkom El Fardu Bena. 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: X&2+ (kvota 5,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna