GUDELJEVA "BOMBA" I DALJE BOLI BETIS: Valensija se sveti za poraz u finalu Kupa?

TIP redakcija

10. 11. 2022. u 09:20 >> 09:26

"ZELENO-BELI" u borbi sa Ligu šampiona, dok su "slepi miševi" na sredini tabele.

ГУДЕЉЕВА БОМБА И ДАЉЕ БОЛИ БЕТИС: Валенсија се свети за пораз у финалу Купа?

Foto: Profimedia

Ekipa Valensije ugostiće Real Betis u okviru 14. kola španske Primere. Obe ekipe u ovaj susret ulaze nakon identičnih rezultata u protekloj rundi - 1:1. "Slepi miševi" su remizirali sa Real Sosijedadom, dok su zeleno-beli to uradili protiv Sevilje u gradskom derbiju.

Posle svega viđenog na "Anoeti", osvojenim bodom u okršaju sa Valensijom mnogo više razloga da se raduje ima Real Sosijedad. Domaćin je u rasponu od svega sedam minuta prešao put od idilične situacije i ranog vođstva u 10. minutu, do potpune neverice i crvenog kartona Arica Elustonda sedam minuta kasnije. Ipak, sve što su "slepi miševi" uspeli da urade jeste da dođu do boda, zahvaljujući pogotku Samuela Lina u 25. minuta, mada su napadali bukvalno do poslednje sekunde utakmice - 1:1 (1:1).

Kako je meč odmicao, a pre svega u drugom poluvremenu, naleti Valensije su bili sve opasniji, ali je sve moglo ponovo da se preokrene svega minut nakon izjednačenja kada je Brais Mendez u 26. minutu omogućio Georgiju Mamardašviliju da zablista. Đenaro Gatuzo je tokom drugog poluvremena gurnuo sve raspoložive napadačke adute u vatru, mada je Aleksander Serlot bio prvi koji je zapretio u 50. minutu, međutim, njegov udarac je otišao preko prečke.

Ipak, u poslednjih pola sata utakmice u pokušajima za promenu rezultata pitali su se samo gosti. Lino je do drugog gola mogao u 66. i 76. minutu, dok je Samu Kastiljeho u 79. minutu opasno gađao pored desne stative.

U završnici meča videli smo veliku opsadu gola Sosijedada, ali se lopta ipak nije našla iza leđa Remira, pa je makar taj jedan bod ostao u Baskiji.

Seviljski derbi, začinjen sa tri crvena kartona i neverovatnim rolerkosterom tokom kojeg je Betis prvo naplatio igrača više, a potom vrlo brzo došao u situaciju da se brani sa devetoricom fudbalera, okončan je spektakularnim golom Nemanje Gudelja kojim je Sevilja stigla do boda, potvrdila da u velikom andaluzijskom rivalstvu tabela nema veliki značaj i produžila niz prvenstvenih derbija u kojima zeleno-beli nisu slavili na osam utakmica - 1:1.

Prethodne sezone večerašnji rivali odigrali su tri međusobna susreta i sve je u svoju korist rešio Betis. Svakako najznačajniji bio je onaj u finalu Kupa kralja kada su puleni Manuela Pelegrinijia slavili nakon boljeg izvođenja penala. 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri