KOSTIĆ JE NOVI LIDER JUVEA: "Stara dama" u Srbinu pronašla "gazdu" na terenu

Novosti online

10. 11. 2022. u 08:22

FILIP blistao u derbiju Italije.

КОСТИЋ ЈЕ НОВИ ЛИДЕР ЈУВЕА: Стара дама у Србину пронашла газду на терену

Foto: Profimedia

Fudbaleri Juventusa na krilima trijumfa od 2:0 nad Interom gostuju Veroni u meču 14. kola italijanske Serije A.

Muči se "stara dama" od početka sezone, igra slabo, falilo joj je "pola tima", bila je u ogromnoj krizi, ali Maks Alegri "odbija da umre" i čini se da je pronašao svetlo na kraju tunela. Juve je u seriji od četiri prvenstvene pobede. Bez primljenog gola! Jeste se mučio, jeste to uglavnom bilo na mišiće, ali to je tako "juventusovski". Kada se neki igrači oporave od povreda, a ekipa pobedama vrati poljuljano samopouzdanje, deluje da bismo u nastavku sezone mogli da gledamo znatno drugačiji i uspešniji Juve nego do sada. 

Juventusove motore u derbiju Italije upalio je fenomenalni Filip Kostić koji je odigrao najbolju partiju od letošnjeg dolaska iz Ajntrahta. Špartao je Srbin kao navijen po levom boku i terao rivale da gutaju prašinu za njim. Namestio oba gola posle fantastičnih prodora, namestio još jedan koji je poništen, pogodio i stativu, imao još nekoliko sjajnih poteza i definitivno obeležio derbi, postao je pravi vođa na terenu… Sanjaće ga narednih noći Denzel Damfris.

Dušan Vlahović je zbog obnovljenog problema sa aduktorom (koji je prethodno bio povod da propusti junske reprezentativne obaveze), bio van konkurencije za utakmice "stare dame" protiv Pari Sen Žermena, Lećea i Intera, a prema izveštajima iz Torina izvesno je da se neće oporaviti ni za susret sa Veronom.

Naime, u poslednjim izveštajima sa treninga Juventusa istaknuto je da se ekipa sprema za gostovanje na "Bentegodiju", a da za razliku od oporavljenih Leandra Paredesa i Mozesa Kena, Veston Mekeni i Dušan Vlahović nisu trenirali sa saigračima, već su radili po posebnim individualnim programima.

Šta reći za formu Verone? Popularni "mastifi" trenutno su najlošija ekipa prvenstva, a svetlo na kraju tunela se ne vidi. Ceh je platio trener Marko Đanpaolo, na njegovo mesto stigao je neiskusni Salvatore Boketi, ali pomaka nema. Klub iz grada Romea i Julija u nizu je od osam uzastopnih poraza. Ukoliko se nešto drastično ne promeni, Verona će naredne sezone igrati Seriju B.

Prethodne takmičarske godine večerašnji rivali su trijmfovali u međusobnim duelima na svojim terenima. Verona na "Bentegodiju" sa 2:1, dok je Juve u Torinu slavio rezultatom 2:0.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri