"VUKOVI" PROTIV BORUSIJE I TRADICIJE: Domaćin sedam godina bez pobede protiv ''milionera'' u Bundesligi

M.T.

08. 11. 2022. u 10:31

VOLFSBURG je u seriji od sedam mečeva bez poraza.

ВУКОВИ ПРОТИВ БОРУСИЈЕ И ТРАДИЦИЈЕ: Домаћин седам година без победе против милионера у Бундеслиги

Foto: Profimedia

U dobroj formi se nalazi Volfsbrug još od reprezentativne pauze, ali će danas od 18.30 na ''Volfsburg arenu'' doći Borusija Dortmund u okviru 14. kola Bundeslige, a to je tim protiv kojeg su ''vukovi'' zaboravili kako izgleda pobeda.

Ekipa Nika Kovača je od povratka sa reprezentativne pauze vezala sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, šest u Bundesligi i jedan u Kupu Nemačke, a posle tri uzastopna remija uspela je da ostvari dve pobede u nizu protiv Bohuma i Majnca u prethodnom kolu i sada na tabeli zauzima 11. poziciju sa 17 osvojenih bodova.

Međutim, ''vukove'' danas očekuje težak ispit protiv Borusije Dortmund pošto se ispostavilo da su ''milioneri'' za njih prilično velika prepreka jer Volfsburg protiv današeg protivnika nije uspeo da slavi u Bundesligi skoro sedam i po godina. Ono što može da ohrabri Nika Kovača, osim dobre serije u kojoj se njegov tim nalazi, jeste i prilično raspoložen napad pošto su u prethodnih šest utakmica u Bundesligi postigli 15 golova.

U ništa lošijoj formi je Borusija koja u poslednjih 10 mečeva u svim takmičenjima ima samo jedan poraz od Union Berlina, a u poslednjih šest ne zna za neuspeh. ''Milioneri'' su stabilizovali formu u Bundesligi pošto su u seriji od tri pobede, a u prethodnom kolu nisu imali težak posao protiv Bohuma kojeg su savladali sa 3:0 i trenutno se nalaze na četvrtom mestu sa osvojenih 25 bodova, tri manje od vodećeg Bajerna iz Minhena.

Niko Kovač ima relativno dobru situaciju pred meč protiv Borusije pošto ne može da računa samo na odranije povređene Kevina Paredesa, Bartola Franjića i Maksa Kruse, dok su mu svi ostali igrači na raspolaganju. Za razliku od njega, Edin Terzić ima priličnu glavobolju pošto su i dalje odsutni Sebastijan Aler, Marijus Volf, Mahmud Daud, Mate Morej, Džejmi Bajno-Gitens, Tomas Menije i Tim Rote, dok se protiv Bohuma vratio oporavljeni Marko Rojs.

Statistika je potpuno na strani Borusije Dortmund kada su u pitanju međusobni susreti pošto su u poslednjih deset mečeva ''milioneri'' ostvarili čak devet pobeda dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom. Verder nije u Bundesligi uspeo da savlada Borusiju već 14 mečeva, skoro sedam i po godina.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave