PANIKA POD VEZUVOM: "Kvaradona" je povređen, Napoli bez magičnog Gruzijanca i protiv Empolija

TIP redakcija

08. 11. 2022. u 08:26 >> 08:31

AKUTNI bol u leđima sprečava Hviču da dominira terenima širom "čizme".

ПАНИКА ПОД ВЕЗУВОМ: Кварадона је повређен, Наполи без магичног Грузијанца и против Емполија

Foto: Profimedia

Fudbaleri Napolija ispred sebe imaju relativno lak zadatak. Klub sa juga Italije ugostiće Empoli u meču 14. kola Serije A. Puleni Lučana Spaletija ove godine dominiraju Kalčom, u prethodnoj rundi savladan je najveći konkurent za lidersku poziciju Atalanta i to u Bergamu sa 2:1. Trijumf je još veličanstveniji ako se ima u vidu da je ostvaren bez najboljeg igrača - Hviče Kvarachelije.

Gruzin je ove sezone postigao osam golova i zabeležio deset asistencija u Seriji A i Ligi šampiona, ali je Spaleti pronašao adekvatnu zamenu za njega u liku i delu Eljifa Elmasa. Makedonski reprezentativac je potvrdio preokret Napolitanaca u 35. minutu, nakon dodavanja najboljeg igrača utakmice Viktora Osimena. Atalanta je vodila od 19. minuta golom Ademole Lukmana, ali je samo četiri minuta kasnije izjednačio upravo Osimen posle dodavanja Pjotra Zjelinskog. 

O Napolijevom mentalitetu govori i činjenica da je ovo bio peti meč ove sezone u kojem je ekipa Lučana Spaletija uspela da preokrene meč u svoju korist, pa sada ima čak osam bodova prednosti od večerašnjeg protivnika koji se nalazi na drugom mestu Serije A.

Empoli je prethodne subote prekinuo niz od dva uzastopna poraza i potvrdio krizu u kojoj se nalazi Sasuolu u poslednjih mesec dana (1:0).

Domaćin je prosto imao veću želju da stigne do sva tri boda od domaćina. Igrači Sasuola su imali prividnu terensku inicijativu, ali potpuno bez rezultata, dok je sa druge strane s vremena na vreme viđena poneka dramatična situacija. Igrači Empolija su tražili jedanaesterac sredinom prvog poluvremena, ali je posle gledanja VAR snimka sudija ustanovljeno da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Sve je definitivno bilo rešeno u akciji iz 64. minuta, koja je krenula bukvalno od golmana Guljelma Vikarija i delovala potpuno bezazleno po goste. Ipak, tu spokoj u gostujućim redovima kaznio je Martin Satrijano, koji je umakao svojim čuvarima na levom boku, a onda u srcu šesnaesterca pronašao snalažljivog Tomaza Baldancija i postavio konačan rezultat utakmice. Toskanci su sa nova tri boda uspeli da se "odlepe" od ekipa koje konkurišu za selidbu u niži rang. Trentuno su na 14. poziciji sa isto toliko poena na svom kontu.

Interesantno, Empoli je prethodne sezone savladao Napoli u oba međusobna duela. Nema sumnje da je klub sa stadiona "Dijego Armando Maradona" spreman za osvetu.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati