KRAJ JEDNE ERE: Đerar Pike večeras završava karijeru! (VIDEO)

Novosti online

05. 11. 2022. u 10:24 >> 10:24

IZNENADNA odluka šokirala sve u Barseloni.

КРАЈ ЈЕДНЕ ЕРЕ: Ђерар Пике вечерас завршава каријеру! (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Utakmica sa Almerijom večeras od 21 čas biće poslednja u karijeri Đerara Pikea (35). Iskusni štoper svoju odluku objavio je u četvrtak, te će susret sa ekipom iz Andaluzije biti oproštaj od travnate podloge za defanzivca koji je osvojio sve što se može osvojiti.

Iako je imao ugovor do leta 2024. godine, odlučio je da okači kopačke o klin nakon 15 vezanih sezona i momenta kada se u Kataloniju vratio iz Mančester Junajteda.

Pike je jedan od najvažanijih igrača i defanzivaca u Barseloninoj istoriji za koju je odigrao 615 utakmica i postigao 30 golova. Bio je važan deo najboljih generacijea u istoriji Barselone i reprezentacije Španije sa kojima je osvojio sve što se može osvojiti. Sa Barselonom je ukupno podigao 30 trofeja, a ukupno u klupskoj karijeri 34 pehara u raznim takmičenjima. Sa crvenom furijom je bio šampion sveta i Evrope.

Što se tiče same utakmice, Barsa je veliki favorit i tu dileme nema. Katalonci u ovaj duel u okviru 13. kola La lige ulaze odmorni uprkos nastupu u Ligi šampiona. Ćavi je u Plzenju izveo kombinovani sastav koji je rutinski savladao domaću Viktoriju sa 4:2.

Statistički gledano Plzenj je odigrao najbolju utakmicu u ovom izdanju Lige šampiona, uputio je čak 22 šuta ka golu Barse, međutim to je bilo dovoljno samo za častan poraz pred domaćom publikom.

Zanimljivo, u toj kategoriji (šutevi ka golu) niko nije tako nadvisio Katalonce ove sezone. Još jedan pokazatelj kako statistički podaci mogu da daju iskrivljenu sliku o događajima na terenu.

Realnost je da se Barsa altene prošetala do trijumfa. Kada god bi domaćin pripretio, gosti su samo malo nagazili na papučicu gasa i vraćali dva gola razlike. Dva puta se u listu strelaca upisao Feran Tores, a po jednom Markos Alonso i 19-godišnji Pablo Tore, kome je to debitanstki pogodak za Barsu.

Almerija igra po sistemu toplo-hladno. Minulog vikenda su savladali Seltu na svom terenu sa 3:1 i to nakon preokreta. Gosti iz Viga su poveli golom Gabrijela Veiga, a onda je u drugom poluvremenu viđena rapsodija Andalužana. 

Lazaro je izjendačio u 52. minutu, Sesar de la Hoz je doveo domaćina u vođstvo u 60. minutu, dok je konačan rezultat postavio Injigo Eguaras u šestom minutu sudijske nadoknade.

Ukoliko trijumfuju večeras, Barsa će bar na nešto manje do 24 sata preuzeti lidersku poziciju. Almerija je trenutno 14. sa trinaest bodova.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna