SPEKTAKL U VEČNOM GRADU: "Derbi prestonice" bez suspendovanog Sergeja

V.D.

06. 11. 2022. u 14:20 >> 14:20

DESETKOVANI Lacio pokušaće da iznenadi "vučicu"

СПЕКТАКЛ У ВЕЧНОМ ГРАДУ: Дерби престонице без суспендованог Сергеја

Foto: Profimedia

U jednom od najvećih i najvatrenijih derbija koje Serija A ima da ponudi, Roma i Lacio ukrstiće koplja po 195. put. U istorijatu derbija Roma je uspešnija sa 73 pobede nasapram Laciovih 55, dok je 66 puta bilo nerešeno.

Nakon 12 odigranih kola izabranici Žožea Murinja zauzimaju četvrtu poziciju sa 25 bodova, dok je ekipa Mauricija Sarija peta sa bodom manje.

"Vučica" igra dosta dobro ove sezone i nalazi se u odličnoj formi, u prethodnih pet mečeva u svim takmičenjima Roma ima četiri pobede uz poraz od razigranog Napolija.

Preko nedelje su predvođeni Pelegrinijem i Zaniolom pobedili Ludogorec sa 3:1 i na taj način uspeli su da osigraju nokaut fazu Lige Evrope. Prošlog vikenda u Seriji A su posle preokreta odneli tri boda sa neugodnog gostovanja na ''Bentagoniju'' protiv Verone. Nakon 12 odigranih kola prošle sezone Roma je imala 19 osvojenih bodova, a sada imaju 25, što je plus šest u odnosu na taj period i dokaz da Žože Murinjo radi odličan posao. Pobeda bi zacementirala Romu u vrhu tabele i to bi bio veliki korak glavnom cilju ove sezone, a to je povratak u Ligu šampiona.

Sa druge strane Rima, Lacio je sjajno započeo sezonu ali je u poslednje dve utakmice doživeo poraze od Salernitane i Fejnorda i uzdrmani dočekuju derbi. Porazom od Fejnorda pali su na treće mesto u grupi ''F'' Lige Evrope i od proleća će se takmičiti u Ligi konferencija. U domaćem prvenstvu pružaju dosta dobre partije i zauzimaju respektabilno peto mesto. Njihov zaštitni znak je odbrana, druga najbolja u ligi. Do prošlog kola su imali niz od čak šest mečeva bez primljenog gola koji je prekinula Salernitana. Treba napomenuti i to da je kapiten ekipe Ćiro Imobile povređen i nije igrao prethodnih pet utakmica te se tu može naći razlog blagog pada forme.

Zanimljivo je da iako obe ekipe igraju na ''Olimpiku'' domaćin ima veliku prednost u međusobnim duelima.

U poslednjih pet derbija, čak četiri puta pobeđivala je ekipa koja je bila domaćin. Prošle godine prvi derbi je pripao Laciju koji je slavio sa 3:2, dok se Roma osvetila pobedom od 3:0 u drugoj polusezoni.

Žože Murinjo na raspologanju neće imati Vajnalduma, Spinacolu i najboljeg igrača ekipe Paula Dibalu.
Što se tiče gostiju oni će biti bez dva ključna igrača, Ćiro Imobile je povređen već duže vreme i minimalne su šanse da se vrati na teren, dok je srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić suspendovan zbog kartona.

Očekujemo da Žože Murinjo pripremi svoju ekipu i da uz pomoć 70 000 vatrenih navijača iskoristi velike izostanke u timu Lacija.

 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)