BRAGA IMA ŠANSU DA OSTANE U LIGI EVROPE: Malme će pokušati da se dostojno oprosti

M.T.

03. 11. 2022. u 11:25

GOSTI su doživeli svih pet poraza.

БРАГА ИМА ШАНСУ ДА ОСТАНЕ У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Малме ће покушати да се достојно опрости

Foto: Profimedia

Braga do sada ima veoma dobru sezonu i deluje da će moći da se uključi u otvorenu borbu između tri velikana Primeire, a nešto slabiji utisak posle dobrog starta je ostavila u Ligi Evrope u kojoj će večeras u okviru poslednjeg kola grupe "D" dočekati švedski Malme od 21 sat na Gradskom stadionu.

Dobri rezultati Brage ove sezone su delo novog trenera Artura Horhea zahvaljujući kojem je tim sa severozapada Portugala stao gotovo rame uz rame sa Benfikom, Portom i Sportingom, ali su rezultati u Ligi Evrope bili nešto slabiji. Braga je posle dve startne pobede u naredna tri kola od potencijalnih devet bodova uspela da osvoji samo jedan i trenutno je treća na tabeli sa sedam bodova, dva manje od Uniona iz Berlina, a šest manje od belgijskog Rojal Uniona.

U najmanju ruku Braga ima obezbeđenu šesnaestinu finala Lige konferencija jer poslednjeplasirani Malme nema nijedan bod, ali bi joj u slučaju pobede bila otvorena vrata za plasman na drugo mesto i ostanak u Ligi Evrope uz uslov da Rojal Union savlada Union Berlin.

Malme je bio u strahovito lošoj seriji što u domaćem šampionatu, što u Ligi Evrope. Svih pet utakmica su izabranici Age Hareidea izgubili u Ligi Evrope i poslednji su na tabeli bez osvojenog boda. U prethodnih osam utakmica u svim takmičenjima Malme je šest puta poražen i osvojio je samo dva boda, a konačno je crni niz prekinuo pobedom protiv Varberga prošlog vikenda od 5:2.

Problem Hareideovog tima u Ligi Evrope je bila neefikasnost pošto je Malme postigao samo dva gola u pet kola, dok je odbrana savladana devet puta, pa je švedskom klubu nedostajalo mnogo toga na obe strane terena.

Artur Horhe na klupi Brage ima gotovo idealnu situaciju pošto nema povređenih igrača i svi će mu biti na raspolaganju za utakmicu protiv Malmea osim Fabijana Silva koji meč preskače zbog žutih kartona. Na drugoj strani Age Hareide se suočava sa znatno više problema zbog odsustva važnih igrača. Protiv Brage u timu neće biti Niklasa Moisandera, Mahame Sibaja i Adija Nalića, dok su vrlo male šanse da u timu budu Martin Olson, Jozef Cesaj i Džo Inge Berget.

Meč sa starta takmičenja u grupama kada je Braga slavila sa 2:0 bio je ujedno i prvi međusobni duel ova dva tima.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!