ZVEZDINA SUDBINA STAJE U 90 MINUTA: Toliko je komplikovano da o svemu mogu da odluče kartoni!

V.D.

03. 11. 2022. u 10:43 >> 10:43

POBEDA donosi nastavak evropske odiseje

ЗВЕЗДИНА СУДБИНА СТАЈЕ У 90 МИНУТА: Толико је компликовано да о свему могу да одлуче картони!

FOTO: M. Vukadinović

Stadion "Luj II" biće domaćin susreta šestog, poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope između Monaka i Crvene zvezde u četvrtak od 18 časova i 45 minuta.

Prošlo je nepuna dva meseca od nesrećnog poraza srpskog šampiona na stadionu "Rajko Mitić" od ekipe Monaka. Puleni trenera Milojevića su na tom meču imali inicijativu i bili opasniji rival. Bukari je u prvom poluvremenu imao dobru priliku, da bi u drugom delu igre Kanga pogodio prečku, ali je jedan nesmotren start Slavoljuba Srnića iz 72. minuta meča rešio pitanje pobednika. Zvezdin univerzalac je praktično poklonio penal francuskom predstavniku, što je iskoristio švajcarski napadač Bris Embolo i doneo prva tri boda svom timu.

Od međusobnog duela ova dva tima Monako je odigrao 11 mečeva u svim takmičenjima. Zabeležili su šest pobeda, tri poraza i dva remija. Za vikend su savladali Anže rezultatom 2:0 i tako napravili dobru uvertiru za odlučujući evropski susret. U Ligi 1 "kneževi" drže šestu poziciju nakon 13 odigranih kola sa ukupno 24 osvojena boda, 11 manje od lidera Pariz Sen Žermena. 

Što se tiče srpskog šampiona, oni su u dobroj formi. Zvezda je nakon susreta sa Monakom odigrala 13 mečeva. 11 puta je upisala pobede, dok je dva puta poražena u Ligi Evrope na gostovanjima Trabzonu i Ferencvarošu identičnim rezultatom 2:1. Za vikend su crveno-beli savladali Kolubaru u Lazarevcu rezultatom 2:0, a svoj prvenac je postigao Kalifa Kulibali, dok je strelac vodećeg gola bio raspucani Aleksandar Pešić.

Kada se baci pogled na tabelu grupe "H", jasno je da su crveno-beli u nezavidnoj situaciji. Mađarski šampion Ferencvaroš je lider grupe i sa deset bodova je obezbedio prolaz u 1/8 finala. Monako je drugi sa sedam bodova, dok Trabzon i Crvena zvezda imaju po šest. 

Da bi se naš predstavnik plasirao u 1/16 finala drugog po jačini UEFA takmičenja potrebno je nekoliko kockica da se sklopi. Glavni uslov je da Crvena zvezda upiše tri boda na stadionu "Luj II"

Ukoliko pobedi u Kneževini za prolaz u narednu rundu biće joj neophodno da Trabzon ne pobedi rasterećeni Ferencvaroš, ili bar da Milojevićev tim to učini sa većom razlikom nego što turski šampion pobedi mađarskog. Kako su poravnati bodovno (6), ali i u međusobnom skoru (1:2, 2:1), Trabzon je postigao više golova i zato je u prednosti u odnosu na Zvezdu. Ipak, postoji i jedan potpuno neočekivani scenario da ova dva tima budu totalno poravnati i da na kraju odlučuju kartoni, ali i tu su Turci u prednosti jer imaju ukupno 10 javnih opomena, naspram 15 Zvezdinih.

Što se tiče Lige konferencija, plasman u to takmičenje je osiguran ukoliko crveno-beli pobede, a i u slučaju remija je moguć ukoliko Ferencvaroš pobedi Trabzon. 

Trener Milojević je na mukama jer u četvrtak uz duže povređenog Nikolića neće moći da računa ni na komandanta odbrane Aleksandra Dragovića, koji je suspendovan zbog žutih kartona. 

FOTO: M. Vukadinović

Put Azurne obale krenula su 23 igrača, a to su: Milan Borjan, Nikola Vasiljević, Marko Gobeljić, Nikola Stanković, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, Radovan Pankov, Stefan Leković, Milan Rodić, Irakli Azarov, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, Gelor Kanga, Kings Kangva, Mirko Ivanić, El Fardu Ben, Osman Bukari, Stefan Mitrović, Aleksandar Katai, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Pešić, Kalifa Kulibali i Jovan Mijatović.

Strateg domaćih Filip Klement nema problema oko sastavljanja ekipe, jer će odsutan biti samo defanzivac Ruben Agilar koji je meč u Beogradu gledao sa klupe.

Francuski predstavnik je favorit na ovom meču, ali je zbog važnosti meča pobednika teško prognozirati. Srpski šampion će morati da krene na sve ili ništa, tako da verujemo da golovi neće izostati.

NAŠ TIP: UG 2-4 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: GG2 (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri