OKRŠAJ NAJJAČIH! Ronaldo nije navikao na neuspehe

V.D.

03. 11. 2022. u 09:58 >> 09:58

VEČERAS od 18.45 na "Anoaeti" očekuje nas duel između dve prvoplasirane ekipe u grupi "E"

ОКРШАЈ НАЈЈАЧИХ! Роналдо није навикао на неуспехе

Foto: Profimedia

Real Sosijedad i Mančester junajted su odmah nakon žreba bili apsolutni favoriti za prolaz u narednu rundu, s obzirom na to da su im rivali iz grupe moldavski Šerif i kiparska Omonija.

Večerašnji domaćin, ekipa iz San Sebastijana je za sada maksimala na tabeli grupe "E" sa 15 osvojenih bodova i sjajnom gol-razlikom 10:1. Jedini gol su primili od Omonije na svom stadionu.

Baskijci su zaista odlični ove sezone u Evropi, a dobrim partijama se mogu pohvaliti i u La ligi, iako su u poslednja dva kola doživeli poraze od Valjadolida i Betisa i pali su na petu poziciju na tabeli sa 22 osvojena boda, što je za deset manje od lidera Real Madrida. Do minimalnog poraza od Valjadolida bili su u seriji od osam pobeda u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Mančester junajted nakon slabijeg starta sezone igra sve bolje i bolje. Nakon debakla u gradskom derbiju od Mančester sitija (6:3) vezali su osam mečeva bez poraza i popeli su se na peto mesto u Premijer ligi sa 23 osvojena boda, što je za osam manje od lidera Arsenala. 

U Ligi Evrope se nalaze na drugoj poziciji sa 12 bodova i jedini poraz su doživeli baš od današnjeg rivala koji ih je na "Old Trafordu" pobedio minimalnim rezultatom. Izabranici Erika ten Haga će na večerašnjem susretu biti u prilici da prestignu Real Sosijedad na tabeli ukoliko pobede sa dva i više golova razlike, što na severu Španije neće biti nimalo lako.

Trener domaćih Imanol Aguasil je na pravim mukama jer mu je veliki broj igrača povređen i neće večeras moći da računa na iskusnog Davida Silvu, zatim Japanca Kuboa koji je povredio ruku, Čoa i Munjoza koji muče muku sa povredama mišića, dok su već duže povređeni Umar Sadik, Martin Merkelanc i Mikel Ojarzabal. 

Slična situacija je i engleskom timu, gde neće biti Rafaela Varana koji se povredio protiv Čelsija i propustiće Mundijal, kao ni najskupljeg pojačanja Brazilca Antonija. Pored njih dvojice povređeni su i Antoni Marsijal, Brendon Vilijams i Aksel Tuanzebe, dok je nastup Džejdona Sanča upitan zbog bolesti.

Ovo će biti šesti međusobni susret ova dva tima. Junajted je slavio dva puta, Sosijedad jednom, dok je dva puta bilo nerešeno.

Večeras očekujemo pravu borbu, jer dobro bi bilo trijumfovati na ovom meču i izbeći nekog od rivala iz Lige šampiona u 1/16 finala drugog po jačini UEFA takmičenja.


NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave