TOTALNA LUDNICA: Zvezda u Monaku osluškuje rezultat sa obale Crnog mora, Turci veruju u majstorstvo Hamšika!

Novosti online

03. 11. 2022. u 09:12

FINIŠ grupe "H" kakav ni Hičkok ne bi režirao.

ТОТАЛНА ЛУДНИЦА: Звезда у Монаку ослушкује резултат са обале Црног мора, Турци верују у мајсторство Хамшика!

Foto: Profimedia

Crvena zvezda je pobedom nad Trabzonom uz remi Ferencvaroša i Monaka (1:1) oživela evropske nade, ali bi se pre moglo reći da su crveno-beli preživeli, jer nema ništa obezbeđeno pred poslednje kolo u grupi "H".

Turski šampion drži u svojim rukama bar proleće u Ligi konferencija, a za nastavak u Ligi Evrope potrebno je dosta sreće, uz pobedu nad popularnim Fradijem.

Ferencvaroš je u finišu meča sa Monakom preko Zakarijasena stigao do zlata vrednog gola i remija sa Monakom kojim je prošao grupu, jer ima 10 bodova. Monako ima sedam, Zvezda i Trabzon po šest.

Bilo kakva pobeda na stadionu "Luj II" bi Zvezdi sigurno donela drugo mesto ako Trabzon ne pobedi Ferencavroš. Ako Turci slave golom razlike, onda bi crveno-beli morali da pobede Monako sa dva i više golova… Postigli su gol više do sada. Ako Mađari osvoje makar bod u Turskoj ili pobede, bilo kakva pobeda crveno-belih u Kneževini bi im garantovala drugo mesto i baraž za osminu finala.

Remi Zvezde u Kneževini bi značio da nema ništa od drugog mesta, ali taj ishod bi mogao da donese treću poziciju i plasman u Ligu konferencije. Pod uslovom da Trabzon ne pobedi Ferencvaroš. Ako Turci pobede, onda je Zvezda sa remijem poslednja i ispada. Ako odigraju nerešeno, srpskom klubu je bitno da postigne tri gola više od njih u svom remiju. Da bi bila treća. Primer: Trabzon i Fradi odigraju 1:1, Zvezda bi morala u Monaku 4:4.

Ako Monako savlada srpskog šampiona, onda se crveno-belima verovatno smeši ispadanje iz Evrope. Tada je i treće mesto teško dokučivo. Samo u slučaju da Trabzon kod kuće sa većom razlikom izgubi od Ferencvaroša (nego Zvezda od Monaka), srpski prvak može do Lige konferencije.

Sve u svemu, čeka nas veoma neizvesnih 90 minuta. Trabzon je možda u najboljoj poziciji. Ferencvaroš je rezultatski rasterećen, mađarski prvak će igrati bez pritiska, a biće ovo odlična prilika da ruski strateg Stanislav Čerčesov ukaže priliku momcima koji nisu imali veliku minutažu u grupnoj fazi.

Ipak, pritisak je znao da se "obije o glavu" mnogo većim ekipama od Trabzona. Navijači kluba sa Crnog mora najviše očekuju od Mareka Hamšika. Legendarni Slovak ima potrebno iskustvo da donese prevagu u korist "oluje" koja će krenuti ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka.

Ferencvaroš je savladao večerašnjeg rivala sa 3:2 na svojoj "Grupama areni" i to će predstavljati dodatni motiv za pulene Abdulaha Avdžija.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ: Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

"ŽAO MI JE ŠTO TI NEĆU DATI ONO ŠTO TRAŽIŠ": Kako je Novak Đoković iznenadio hrvatske medije posle rastanka sa Ivaniševićem

RASTALI su se Novak Đoković i Goran Ivanišević posle pet godina saradnje i skrajnuli sve teniske vesti u stranu. Ko će biti Đokovićev novi trener, gde je "puklo" između njega i Gorana, pitanja su koja poslednja dva dana uglavnom zaokupljuju pažnju javnosti... Međutim, Novak za sada nastavlja u istom ritmu i nastavlja sa prirpemama za sezonu na šljaci koja za najboljeg tenisera planete započinje učešćem na mastersu u Monte Karlu (od 7. do 14. aprila).

28. 03. 2024. u 15:13

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)