ISTANBULSKI DERBI: "Kanarinci" probijaju granitnu odbranu Bašaka

N.P.

22. 10. 2022. u 11:31

EKIPA Fenerbahčea u derbiju 11. kola turske Super lige dočekuje popularne "sive sove"

ИСТАНБУЛСКИ ДЕРБИ: Канаринци пробијају гранитну одбрану Башака

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Puleni iskusnog portugalskog stručnjaka Žorža Žesusa su u sjajnoj formi. Neporaženi su na prethodnih osam utakmica u svim takmičenjima.

Što se tiče prvenstva popularni "kanarinci" su od početka sezone ostvarili šest pobeda, dva remija i samo jedan poraz uz gol-razliku 28:10. U svom poslednjem nastupu ekipa Fenebahčea je savladala rutinski u gostima Ankaragudžu rezultatom 3:0.

Otvorio je velikan iz Istanbula utakmicu kako je samo mogao da poželi, poveo je na isteku drugog minuta i uterao strah u kosti rivalu. Snalažljiv je bio belgijski napadač u petercu, ćušnuo je loptu u mrežu, a gigant sa Bosfora je nastavio da vrši pritisak po celom terenu. Oduzeta lopta na sredini, sevnula je polukontra, a Kahveči je dodavanje Valensije pretvorio u gol. Pomogao mu je tragičnom intervencijom golman Akan. Jedinu pravu priliku za povratak u meč iskoristio je Ankaragudžu, ali je sudija posle konsultacije sa VAR sobom poništio gol, a Diego Rosi je u prvom minutu nadoknade drugog poluvremena stavio tačku na “i”.

Domaćin se trenutno nalazi na 2. mestu na tabeli sa dvadeset bodova, isto koliko i večerašnji protivnik koji zauzima 3. mesto zbog lošije gol-razlike.


Fudbaleri Bašaka ulaze u duel nakon pobede u malom gradskom derbiju protiv Istanbulspora (2:0). Najzaslužniji za pobedu "sivih sova" je bio reprezentativac Burundija Jusuf Ndajišimaje koji je bio dvostruki strelac na meču u 26. i 78. minutu susreta. Izabranici Emrea Belozoglua imaju ukupno šest trijumfa od starta šampionata i ubedljivo najbolju odbranu u Super ligi, koja je primila svega tri gola na devet odigranih mečeva.


U minulom međusobnom duelu koji je odigran 5. februara ove godine Fenerbahče je izgubio minimalnim rezultatom. Jedini pogodak na susretu je postigao Berkaj Oskan u 61. minutu utakmice. Domaćin je zaista u fantastičnoj formi što pokazuju njegove partije u poslednje vreme. Mećutim u večerašnjem okršaju na stadionu "Šukru Saradžolu" favorita nema.

Očekuje nas pravi spektakl u derbiju Istanbula gde prognoziramo da će fudbaleri oba tima postići po gol.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori