''SVECIMA'' TRENUTNO SAMO VIŠA SILA MOŽE DA POMOGNE: Vest Hem protiv Sautemptona juri treću pobedu u nizu

M.T.

16. 10. 2022. u 09:51

DOMAĆIN je jedno mesto iznad zone ispadanja.

СВЕЦИМА ТРЕНУТНО САМО ВИША СИЛА МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ: Вест Хем против Саутемптона јури трећу победу у низу

FOTO: Tanjug

Ekipa Sautemptona zapala je ozbiljnu krizu i moraće vrlo brzo da nešto učini kako se ne bi našla u zoni ispadanja na čijoj se ivici trenutno nalazi, a prva prilika za ''svece'' je danas od 15 časova kada na stadion ''Sent Meri'' dolazi Vest Hem u 11. kolu Premijer lige.

Sautempton nije imao loš početak sezone pošto su ''sveci'' u prvih pet utakmica osvojili sedam bodova sa dve pobede, remijem i dva doživljena poraza. Međutim, od petog kola i trijumfa protiv Čelsija, Sautempton ređa samo poraze i sada je u seriji od četiri uzastopna neuspeha. Redom su ''svece'' dobijali Vulverhempton, Aston Vila, Everton i Mančester siti. Osim Sitija u prethodnom kolu koji je bio ubedljiv sa 4:0, Sautempton je preostala tri poraza doživeo sa golom razlike.

Zbog takve negativne serije Sautempton je pao na 17. mesto tabele Premijer lige sa osovjenih sedam bodova i nalazi se samo jedno mesto i jedan bod iznad zone ispadanja i ''sveci'' će morati dobro da se pomuče kako bi pobegli iz tog ''društva'', a menadžer Ralf Hazenhetl koji je pod sve većim pritiskom sačuvao posao.

Vest Hem je sušta suprotnost Sautemptonu. ''Čekićari'' su veoma traljavo počeli novu sezonu, ali kako ona odmiče sve su bolji i trenutno su u seriji od dve pobede u Premijer ligi, odnosno četiri u svim takmičenjima pošto igraju i Ligu konferencije.

Posle poraza od Čelsija i Evertona tim menadžera Dejvida Mojesa uspeo je da veže dva trijumfa protiv Vulverhemptona i Fulama u prethodnom kolu i sada se nalazi na 13. poziciji u Premijer ligi sa osvojenih 10 bodova uz dobre šanse da danas protiv Sautemptona taj saldo bude i veći.

Ralf Hazenhetl nema previše kadrovskih problema što se tiče sastavljanja tima pošto će protiv Vest Hema izostati Tino Livramento i Romeo Lavia zbog povreda, dok se Musa Đenepo razboleo. Sa nešto većim problemima se susreće Dejvid Mojes pošto još uvek nije spreman Najef Agerd, dok su povređeni Kreg Doson, Kurt Zuma, Anđelo Ogbona, Maksvel Korne i Mičel Antonio. Za Dosona i Zmu ipak postoji šansa da zaigraju protiv Sautemptona.

U međusobnom skoru značajna prednost je na strani Vest Hema. ''Čekićari'' su na poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi ostvarili šest pobeda, dok je Sautempton uspeo da pobedi dva puta, a dva meča su završena remijem. Ipak, poslednji meč ova dva tima prošle sezone pripao je Sautemptonu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,92)

TIP ZA KARTONE: +3,5 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove