SUDAR DIVOVA: Real i Barselona poravnati ulaze u ''El klasiko''

M.T.

16. 10. 2022. u 09:24 >> 10:53

KATALONCE samo bolja gol razlika drži na prvom mestu tabele.

СУДАР ДИВОВА: Реал и Барселона поравнати улазе у Ел класико

FOTO: Tanjug/AP

Ovog vikenda u Španiji je na programu jedan od najvećih derbija sveta ''El klasiko'' u kojem će Real Madrid na svom ''Santijago Bernabeu'' od 16.15 dočekati Barselonu u okviru devetog kola nacionalnog prvenstva. Najveći španski timovi su jedini neporaženi u La Ligi, a već danas bi to moglo da se promeni.

Real od starta sezone igra fantastično i nalazi se u sjajnoj seriji pošto kraljevski klub još uvek nije osetio gorčinu poraza u svim takmičenjima, a odigrao je 13 utakmica. Ekipa Karla Anćelotija ostvarila je čak 11 pobeda i samo dva remija. U španskom prvenstvu Real je sve do sedmog kola beležio pobede, da bi Osasuna ostala neporažena protiv ''los blankosa''. Ipak, Real se brzo vratio na kolosek i u prethodnom kolu savladao Hetafe i sada je na drugoj poziciji na sa 22 bodova koliko ima i vodeća Barselona, ali kraljevski klub ima slabiju gol razliku.

Real je tokom nedelje imao i utakmicu u Ligi šampiona protiv Šahtjora koja je završena 1:1, ali Anćeloti nije bio zadovoljan igrom svog tima kojem je i taj bod bio dovoljan da obezbedi nokaut fazu.

Što se tiče La Lige, Barselona gura istom žestinom kao i Real predvođena Robertom Levandovskim koji je postigao devet golova uz dve asistencije. Katalonci su ostvarili sedam pobeda uz jedan remi, u seriji su od pet trijumfa i zbog bolje gol razlike im najveći rival gleda u leđa. Barselona nije osvojila titulu u Španiji još od sezone 2018/2019. i čini se da bi ovaj tim mogao da bude taj koji bi doneo prekid posta.

Ekipa Ćavija Ernandeza međutim ima, za razliku od Reala, velikih problema u Ligi šampiona. U sredu su remizirali sa Interom vraćajući se dva puta iz rezultatskog minusa zahvaljujući Levandovskom, ali su ostali na trećem mestu skoro bez šansi za plasman dalje, sa tri boda manje od Intera kome je još samo bod nepohodan za odlazak u nokaut fazu.

Nije mali broj igrača koji će propustiti ''El klasiko''zbog povreda. Karlo Anćeloti ne može da računa na Danija Sebaljosa, dok prvi golman Tibo Kurtoa nije uspeo na vreme da se oporavi od problema sa leđima kako bi bio među stativama pa će ga zameniti Andrej Lunjin. U Barseloni se očekuje povratak u tim Žila Kundea, ali su zato i dalje van tima zbog povreda Memfis Depaj, Hektor Beljerin, Ronald Arauho i Andreas Kristensen.

Najveći rivali u Španiji poravnati su u poslednjih deset međusobnih susreta u španskom šampionatu pošto su oba tima ostvarila po četiri pobede, dok su dva duela završena remijem. Real je u poslednjih pet prvenstvenih duela četiri puta slavio, ali je poslednji prošle sezone Barselona rešila sa 4:0. Ova dva tima su između tih mečeva odigrali i dvomeč u Kupu kralja koji je pripao Barseloni, zatim i polufinale Superkupa u kojem je bio bolji Real posle produžetaka, kao i prijateljski meč pred početak sezone u kojem je Barselona ostvarila minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave