LAK PLEN ZA BASKIJCE: Nikola Žigić gleda i ne veruje

Novosti online

25. 09. 2022. u 09:17

KLUB u kojem je Srbin "žario i palio" proživljava teške trenutke.

ЛАК ПЛЕН ЗА БАСКИЈЦЕ: Никола Жигић гледа и не верује

Foto: M.Vukadinović

Fudbaleri Eibara dočekaće na svojoj "Ipurui" Rasing Santander u meču sedmog kola španske Segunde. 

Baskijci u ovu utakmicu ulaze nakon iznenađujućeg poraza od sve bolje Andore rezultatom 2:0, trenutno se nalaze na sedmom mestu, što ne zadovoljava apetite navijača i čelnika kluba. Cilj pred ovu sezonu jasno je postavljen - povratak u Primeru se jedino priznaje, ali taj put biće veoma težak, možda ne i dramatičan kao minule takmičarske godine.

Neverovatno je opisati šta se dogodilo fudbalerima Eibara u smiraj prošle sezone! U poslednjem kolu ligaškog dela s prvog mesta Segunde pali su na treće zbog poraza od fenjeraša i uveliko otpisanog Alkorona (0:1 golom u 90. minutu), a onda uprkos pobedi 1:0 u prvom meču plej-ofa sa Đironom, u revanšu na svom stadionu izgubili 0:2 i ostali bez finala.

Fantastičan pogodak Borhe Garsije iz voleja posle samo 49 sekundi dao je vetar u leđa Kataloncima, koji su na svom stadionu možda i imali tremu zbog prisustva Pepa Gvardiole na tribinama. Gol Garsije doneo im je produžetke, a njih su otvorili na identičan način, brzinskim pogotkom Kristijana Stuanija već u prvom minutu za, ispostavilo se konačnih, 2:0. Ovaj put nakon akcije iz kornera i sreće urugvajskog napadača da izbegne ofsajd.

Zbog nesvakidašnjeg pravila u španskom fudbalu da u plej-ofu nema penala, nego je u slučaju nerešenog rezultata posle dve utakmice pobednik tim koji je dao više golova u gostima, a ako nema golova u dodatnih 30 minuta onda u finale ide tim koji je bio bolje plasiran na tabeli, Eibar je opet bio u nešto povoljnijoj poziciji. Ali, usledio je novi šok na samom startu dodatnih 30 minuta...

Prikazao je tim Gaizke Garitana bolju igru u ovom dvomeču, međutim, Mičelovi momci sjajno su se branili u revanšu, predvođeni 34-godišnjim golmanom Huanom Karlosom koji je u nekoliko navrata maestralno intervenisao. Čak 22 šuta uputili su domaći fudbaleri u revanšu naspram četiri Đironinih igrača, ali samo četiri su išla u okvir gola. U 78. minutu Karlos je imao i velikog saveznika u vidu prečke, nakon snažnog šuta Stoičkova.

Pomenutu situaciju svi u klubu želeli bi da izbegnu, zbog toga kiksevi protiv znatno slabijih ekipa moraju da se svedu na minimum.

Današnji rival spada u kategoriju klubova koji će se boriti za opstanak. Nekada stabilan prvoligaš, ekipa u kojoj je nastupao naš Nikola Žigić, proživljava teške trenutke. Već dugi niz godina tovari po nižim rangovima, a trenutno su pretposlednji sa samo četiri boda.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)