PRILIKA DA MAKAR DAN BUDU PRVI: Neporaženi Lens čeka ekipu koja je u usponu

M.T.

09. 09. 2022. u 08:48

GOSTI posle tri startna neuspeha ne znaju za poraz.

ПРИЛИКА ДА МАКАР ДАН БУДУ ПРВИ: Непоражени Ленс чека екипу која је у успону

FOTO: Tanjug

Stadion ''Bolar-Deleli'' večeras od 21 sat biće domaćin prvog meča sedmog kola francuske Lige 1 u kojem će Lens dočekati Troa i imati priliku da makar na dan preuzme prvo mesto u šampionatu ispred Pariz Sen Žermena i Marselja.

Lens veoma dobro igra od starta francuskog šampionata. Tim trenera Franka Hejza je posle šest kola i dalje neporažen, a trenutno ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. U prethodnom kolu je remizirao sa Remsom posle tri uzastopne pobede, ali je Lens svakako u dobroj formi, što pokazuje i tabela pošto je trenutno na trećem mestu sa dva boda manje u odnosu na prvoplasirani PSŽ i drugoplasirani Marselj.

Od povratak u Ligu 1 pre dve sezone Lens je dva puta sezonu završavao na sedmom mestu, pa Hejz nastavlja da ostvaruje dobre rezultate sa ekipom koja je prilično efikasna sa 15 postignutih golova u šest kola, dok je odbrana sedam puta kapitulirala. Lens je uspeo da slavi na svakom od tri meča koja je igrao pred domaćim navijačima ove sezone, što ga stavlja u ulogu favorita protiv ekipe Troa.

Troa je veoma loše počeo novu sezonu u francuskom šampionatu sa tri uzastopna poraza. Međutim, tim trenera Bruna Irlesa uspeo je da se podigne i u naredna tri kola ostvari dve pobede i remi protiv Anžea, Monaka i Rena. Oni u ovaj meč baš kao i Lens dolaze posle remija u prethodnom kolu. Troa igra prilično efikasno pošto je u prethodnih šest kola postigla 11 golova, ali pravi problem za Irlesov tim je odbrana koja je kapitulirala 14 puta, mada je čak 10 od tih 14 golova primila tokom prva tri kola kada je njegova ekipa sva tri puta poražena.

Frank Hejz ima dosta problema sa povređenim igračima pred ovaj meč. Tu utakmicu će propustiti zbog povreda Gael Kakuta, Vesli Said, Adam Buksa, Vilker Farinez, kao i kapiten kluba Seko Fofana, dok će Deiver Maćado pauzirati zbog crvenog kartona. Troa takođe ima nekoliko problema kada su u pitanju izostanci igrača. Zbog crvenog kartona neće biti Joana Salmijea, dok će meč protiv Lensa zbog povreda preskočiti Andreas Brus i Karim Azamumu. Još uvek nije sigurno da li će Abdu Konte igrati, pošto se čeka odluka lekara.

U poslednjih sedam međusobonih susreta Lens je uspešniji sa četiri ostvarene pobede, dok je Troa slavila dva puta, uz jedan meč završen nerešenim rezultatom. Lens ima tri uzastopne pobede protiv Troa, što ga stavlja u poziciju favorita pred večerašnji meč, iako su gosti u seriji dobrih rezultata.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!