REPRIZA PROŠLE SEZONE: Atletiko i Porto ponovo ukrštaju koplja

M.T.

07. 09. 2022. u 11:27

"JORGANDžIJE" sporije krenule u sezonu u odnosu na Portugalce.

РЕПРИЗА ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Атлетико и Порто поново укрштају копља

FOTO: Tanjug/AP

Atletiko će u Madridu na stadionu ''Vanda Metropolitano'' početi novu sezonu Lige šampiona kada večeras od 21 sat bude gostovao šampion Portugala Porto u meču prvog kola grupe B. Ovo je i derbi grupe B, dva tima za koja se sa pravom veruje da su i najkvalitetnija u ovoj grupi u kojoj su još Briž i Bajer Leverkuzen. Ovo je praktično repriza prošle sezone kada su ova dva tima takođe bili u istoj grupi. U Madridu je tada bilo 0:0, dok je Atletiko u Portugalu slavio sa 3:1.

"Jorgandžije" su u prethodom kolu La Lige odigrali 1:1 sa Real Sosijedadom, ali nisu imali početak sezone kojem su se nadali. Posle četiri kola španskog šampionata, Atletiko ima sedam bodova i nalazi se na sedmom mestu tabele pošto je ostvario dve pobede i po jedan remi i poraz.

Atletiko Madrid je u sezoni 2015/2016. igrao finale Lige šampiona, da bi godinu dana kasnije stigao do polufinala, ali od tada nije ostvario zapažen rezultat u elitnom takmičenju. Dva puta su stigli do četvrtfinala, dok su prošle sezone eliminisani u osmini finala od Mančester Sitija.

Porto je dvostruki šampion Evrope, a drugu titulu osvojili su u sezoni 2003/2004. pod vođstvom Žozea Morinja. "Zmajevi" su novu sezonu u portugalskom šampionatu dobro počeli, mada su u pet odigranih kola pretrpeli jedan poraz. Ipak, imaju četiri pobede i trenutno su na trećoj poziciji na tabeli sa 12 bodova, tri manje od prvoplasirane Brage. Prethodnog vikenda savladali su Žil Visente što im je bila druga uzastopna pobeda u prvenstvu.

Trener Atletika Dijego Simeone ima dosta problema zbog povređeneih igrača. Simeone sigurno ne može da računa za meč protiv Porta na Stefana Savića i Serhija Regilona zbog povreda, dok Felipe neće igrati zbog crvenog kartona. Mateus Kunja i Tomas Lemar bi mogli da budu u timu, ali je njihovo učešće još uvek pod znakom pitanja, kao i Jana Oblaka. Porto gotovo i da nema nikakvih kadrovskih problema, a jedina dilema za trenera Serža Konseisaa je da li će u timu biti Vilson Manafa koji je duže vreme bio povređen.

Osim prošlogodišnjeg dvomeča, Atletiko Madrid i Porto odigrali su još šest mečeva, svih šest u Ligi šampiona. U ukupnom skoru, "jorgandžije" imaju tri pobede, Porto je slavio dva puta, dok su tri meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)