BAJER SILNO MOTIVISAN POSLE PREKIDA CRNOG NIZA: Frajbrug će biti težak zalogaj

M.T.

03. 09. 2022. u 08:25

"FARMACEUTI" su konačno u prošlom kolu ostvarili prvi trijumf.

БАЈЕР СИЛНО МОТИВИСАН ПОСЛЕ ПРЕКИДА ЦРНОГ НИЗА: Фрајбруг ће бити тежак залогај

Foto: Profimedia

Bajer iz Leverkuzena danas će od 15.30 na ''BajAreni'' dočekati Frajburg u meču petog kola Bundeslige, osokoljen prvim trijumfom u sezoni ostvarenim u prošlom kolu.

Posle lošeg početka sezone i tri startna poraza u Bundesligi, Bajer iz Liverkuzena uspeo je u prethodnom kolu da konačno stigne do prvog trijumfa i to tako što je sa 3:0 savladao Majnc nanevši mu prvi poraz u sezoni. "Farmaceuti" su tom pobedom uspeli da da se sklone sa začelja tabele, ali daleko je to još od onoga što žele navijači tima iz Leverkuzena. Bajer je čak do prvog tirjumfa stigao na gostovanju, a sve je završio u prvom poluvremenu kada su postignuta sva tri gola. Imao je Majnc dovoljno prilika da utakmicu učini interesantnijom, ali su izabranici Žerarda Soana uspeli da sačuvaju prednost i ostvare trijumf.

Koliko su želeli pobedu igrači Bajera govori i podatak da su meč završili sa dva igrača manje koji su dobili isključenja posle drugog žutog kartona. Srećom oba su bila u kasnoj fazi meč, pa su  izdržali do kraja, a biće im bitan i dobar rezultat protiv Frajburga jer ih naredne srede očekuje i meč prvog kola Lige šampiona protiv Briža.

Sada Bajeru na ''BajArenu'' stiže nezgodan rival koji je, kao što je i Majnc bio, u dobroj formi pošto je u prethodna četiri kola ostvario tri pobede uz jedan poraz i nalazi se u gornjem delu tabele na četvrtoj poziciji sa devet poena. Ekipa Kristijana Štrejha je u prošlom kolu savladala fenjeraša Bohum minimalnim rezultatom, iako je mogla da napuni mrežu, mada su i gosti imali svoje prilike da ugroze gol Frajburga.

Eventualnom pobedom protiv Bajera, Frajburg bi makar na kratko došao na čelo tabele i ujedno se pripremio za meč Lige Evrope protiv Karabaga narednog četvrtka.

Pjero Hinkapi i Mičel Baker neće biti u timu Bajera zbog crvenih kartona iz prethodnog kola, a trener Žerardo Soane zbog povreda ne može da računa na Karima Belaranija, Florijana Virca, Andreja Luneva i Amine Adlija. Kod Frajburga će izostati Kimberli Ezekvem, Lukas Holer i Kevin Šade zbog povreda.

Prošle sezone su oba tima ostvarila po jednu pobedu, ali u poslenjih 10 međusobnih mečeva uspešniji je Bajer koji je ostvario pet pobeda, dok je Frajburg dva puta trijumfovao uz tri nerešena meča.

Bajern će biti veoma motivisan posle pobede u prošlom kolu, ali dočekuje Frajburg koji je u odličnoj formi i možda će nerešen rezultat biti najrealniji ishod.

NAŠ TIP: X (kvota 4,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)