BLEKI I JOVIĆ GOSTUJU NA DAČIA ARENI: Prekida li "viola" golgeterski post?

V.D.

31. 08. 2022. u 12:58 >> 13:09

U četvrtom kolu Serije A od 18 časova i 30 minuta sastaju se Udineze i Fiorentina

БЛЕКИ И ЈОВИЋ ГОСТУЈУ НА ДАЧИА АРЕНИ: Прекида ли виола голгетерски пост?

FOTO: EPA

Fiorentina pojačana našim Lukom Jovićem u dosadašnjem delu sezone nije doživela poraz.

U prvom kolu Serije A pomalo srećno ali ne i nezasluženo osvojili su prva tri boda protiv novog prvoligaša Kremonezea. Gol u 95. minutu koji je postigao Mandragora zapalio je stadion u Firenci. Strelac na tom meču bio je i Luka Jović a "viola" je slavila sa 3:2.

U drugom kolu na gostovanju Empoliju osvojili su samo bod iako su više od pola sata imali igrača više na terenu. Rezultat je bio onaj najnepopularniji, 0:0.

Na tom meču Luka Jović izmenjen je u 87. minutu, bio je vidno nervozan, svestan da njegov tim ima igrača više i juri rezultat u nadoknadi koja je trajala još dodatnih 10 minuta. 

Besno je Luka psovao na srpskom jeziku na putu do klupe, šutirao flašicu i jasno stavio treneru do znanja da je gladan golova, željan fudbala i svakog minuta na terenu.

"Viola" je obezbedila plasman u grupnu fazu najmlađeg UEFA takmičenja. Oni su bili bolji u dvomeču od Tventea ukupnim rezultatom 2:1.

Pre tri dana na "Artemio Franki" stadionu gostovao je Napoli koji je krenuo sjajno u sezonu ali i taj meč je završen bez golova.

Fiorentina je definitivno u krizi sa realizacijom s obzirom na to da nisu uspeli da postignu gol na prethodna tri meča, ali na njihovu sreću nisu ni primili nijedan.

Sa druge strane, domaći Udineze ima bod manje od Fiorentine. Oni su u prvom kolu poraženi od šampiona Milana rezultatom 4:2 iako su vodili. 

Nakon očekivanog poraza na "San Siru" odigrali su bez golova sa Salernitanom u gostima, da bi na poslednjem meču slavili protiv novog prvoligaša Monce u gostima 2:1 nakon preokreta.

Popularne "zebre" koje su bile jako aktivne tokom prelaznog roka znaju da budu nezgodan protivnik, naročito u Udinama bilo kojoj ekipi u ligi. 

U dosadašnjoj istoriji ove dve ekipe su se susrele 46 puta. Fiorentina je dosta uspešnija i upisala je 24 pobede naspram 12 pobeda "crno-belih" dok je 10 mečeva završeno bez pobednika.

Fiorentina je u prošlosezonskom meču slavila minimalnim rezultatom na "Dačia areni", da bi im se Udineze osvetio u Firenci u aprilu ove godine kada ih je deklasirao sa 4:0.

NAŠ TIP: UG 0-3 (kvota 1,42)

TIP ZA HRABRIJE: UG 0-1 (kvota 4,2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove