RASPUCANI LIVERPUL SPREMAN ZA NOVU GOLEADU: NJukaslove šanse protiv Klopovog tima nisu velike

M.T.

31. 08. 2022. u 10:59

"SVRAKE" skoro sedam godina ne znaju za pobedu protiv tima sa ''Enfilda''.

РАСПУЦАНИ ЛИВЕРПУЛ СПРЕМАН ЗА НОВУ ГОЛЕАДУ: Њукаслове шансе против Клоповог тима нису велике

FOTO: AP/Tanjug

Posle rekordne pobede protiv Bornmuta, koja mu je bila i prva u sezoni i kojom je najavio izlazak iz krize, Liverpul večeras od 21 sat na ''Enfild Roudu'' dočekuje ekipu Njukasl junajteda u petom kolu Premijer lige.

Ekipa Jirgena Klopa se prošlog vikenda i bukvalno iživljavala nad Bornmutom kojem je dala devet golova i izjednačila rekord Premijer lige za najubedljiviju pobedu i čini se da su "redsi" sve frustracije skupljane od prvog kola i nagomilane posle poraza od Mančester junajteda istresli nad "trešnjicama".

Bio je to i tek prvi trijumf za Liverpul u novoj sezoni pošto je osim poraza od "crvenih đavola" imao dva remija protiv Fulama i Kristal Palasa. Zbog toga se Klopov tim i nalazi tek na 12. poziciji sa pet osvojenih bodova.

Njukasl je dve pozicije ispred današnjeg protivnika sa bodom više (mada oba imaju i utakmicu manje u odnosu na druge timove) i što je još važnije za "svrake" bez poraza su od početka. Tim Edija Haua startovao je pobedom protiv Notingem Foresta, da bi potom zaređao sa remijima protiv Brajtona, Mančester sitija i Vulverhemptona. Protiv "vukova" u prethodnom kolu je Njukasl mogao da doživi prvi poraz u sezoni, ali je Sent-Maksimin uspeo da postigne gol vredan boda skoro u poslednjim trenucima meča.

Liverpul od početak sezone ima ogromne probleme zbog velikog broja povređenih igrača, a situacija nije ništa bolja ni pred meč protiv Njukasla. Jirgen Klop zbog povreda ne može da računa na Dioga Žotu, Džoela Matipa, Aleks Okslejd-Čemberlena, Ibrahima Konatea, Kalvina Remsija i Nbija Kejtu. Darvin Nunjez je suspendovan zbog crvenog kartona. Kakvu-takvu mogućnost da se ipak nađu u timu imaju Kurtis Džons i Tiago Alkantara.

Situacija u Njukaslu je ipak bolja i Edi Hau nema baš toliko izostanaka, mada će faliti neki važni igrači. Sigurno neće igrati zbog povreda Džondžo Šelvi i Emil Kraft, a pod znakom pitanja za meč protiv Liverpula su Kalum Vilson, Bruno Gimaraeš i Alan Sent-Makismin.

Međusobni susreti nisu ohrabrujući faktor za Njukasl. U poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi ova dva tima "crno-beli" nemaju pobedu pošto su tri meča završena nerešenim rezultatom, dok je Livepul trijumfovao sedam puta, a obe utakmice prošle sezone su pripale "redsima".

"Svrake" su poslednji put savladale Liverpul pre skoro sedam godina. Kada se uzmu u obzir tradicija i koliko se Liverpul raspucao u prethodnom kolu, domaći su na ''Enfildu'' pred svojim navijačima veliki favoriti za trijumf.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: ukupno kartona više od 2,5 (kvota 1,54)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)