AUTSAJDER JE NAJBOLJI ZA LEČENJE RANA: Dortmund stigao u Berlin da pronađe utehu posle Verdera

M.T.

27. 08. 2022. u 10:35 >> 11:20

Herta i dalje bez pobede u novoj sezoni.

АУТСАЈДЕР ЈЕ НАЈБОЉИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ РАНА: Дортмунд стигао у Берлин да пронађе утеху после Вердера

Foto: Profimedia

Borusija iz Dortmunda krenula je u novu sezonu sa dve pobede, a nalet "milionera" je u prethodnom kolu zaustavio Verder iz Bremena na neverovatan način. Žuto-crno će popravni imati danas od 15.30 u četvrtom kolu Bundeslige kada gostuju na "Olimpijskom stadionu" u Berlinu protiv Herte.

Ekipi trenera Edina Terzića nije mogla da dođe u boljem trenutku, pošto će "milioneri" moći da vade fleke zbog poraza od Verdera i to pred svojim navijačima. Međutim, verovatno se svi u Dortmundu i dalje češaju po glavi kad se sete kako su izgubili u prethodnom kolu. Borusija je vodila sa 2:0 sve do 89. minuta i činilo se da su nova tri boda sigurna, međutim tada je krenulo ludilo na Vestfalenu.

Verder je za samo šest minuta postigao tri gola i stigao do potpunog preokreta i prvog trijumfa u sezoni dok je "žuti zid" ostao u potpunom čudu posle svega što se desilo. Šta god da se dogodilo u prethodnom kolu, "milioneri" su ipak dovoljno kvalitetan tim da ne dozvole Herti da ponovi bilo šta slično onome što je Verderu pošlo za rukom.

Čini se da će Herta ponovo imati sezonu u kojoj će se boriti za goli prvoligaški život. U gradskom derbiju je Union bio bolji, protiv osvajača Lige Evrope Ajntrahta osvojen je bod, da je i Menhengladbah uspeo da porazi ekipu trenera Sandra Švarca.

Treneru Švarcu pored loše forme tima, na ruku ne idu ni silni problemi sa povredama. Kelijan Nsona, Li Dong-Jun i Džesik Ngankam su van tima zbog povreda kolena, dok su nezvesni nastupi Mizijanea Maolide, Derija Šerhanta i Linusa Gehtera takođe zbog povreda. Filip Uremović će meč protui Dortmunda propustiti zbog dobijenog crvenog kartona u prethodnom kolu protiv Gladbaha.

Što se tiče Borusije Dortmund ona ima manje problema sa povređenim igračima. Donijel Malen je Verder propustio zbog povrede i male su šanse da zaigra protiv Herte, kao i Mahmud Daud koji je protiv Verdera zamenjen kada se požalio na povredu. Ono št je ohrabrujuće za Milionere je očekivani povratak Karima Adejemija pošto se oporavio od povrede.

Što se tiče odnosa u međusobnim duelima, Borusije je dominantna sa sedam pobeda u poslednjih 10 mečeva. Herta je ostvarila samo jedna trijumf i to prošle sezone pred svojim navijačima, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom. Čak i bez gledsanja statistike, Borusija Dortmund je veliki favorit protiv Herte.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)