"GALEBOVI" LETE VISOKO: Brajton i Lids ne žele da pokvare savršen učinak

M.T.

27. 08. 2022. u 10:45 >> 11:26

Na jugu Engleske igraće se vrlo zanimljiv meč dva neporažena tima.

ГАЛЕБОВИ ЛЕТЕ ВИСОКО: Брајтон и Лидс не желе да покваре савршен учинак

Tanjug/AP

Ako je suditi samo po pozicijama koje zauzimaju Brajton i Lids pošto su trenutno četvrti i peti na tabeli, može se reći da je ovo i derbi četvrtog kola Premijer lige.

Obe ekipe i dalje ne znaju za neuspeh u novoj sezoni Premijer lige, a imaju identičan učinak od po dve pobede i jednog poraza.

Brajton je već na startu sezone napravio iznenađenje i savladao Mančester Junajted, da bi zatim remizirao sa Njukaslom, a odličnu formu potvrdio i pobedom protiv Vest Hema. Galebovi su sa dobrim igrama nastavili i u Liga kupu Engleske gde su savladali Forest Grin sa 3:0 u meču odigranom u sredu.

Ono što bi moglo da predstavlja problem za Brajton, a što je bila karakteristika prošle sezone kada su ostvarili najbolji plasman u klupskoj istoriji osvajanjem devetog mesta, je da većinu bodova uglavnom osvaja na strani što je slučaj i prethodna tri kola jer su Galebovi pobede osvajali u gostima. Zbog toga i meč protiv Lidsa ne deluje lak kao što izgleda možda na prvu loptu.

Identična je i dosadašnja seona Lidsa. "Paunovi" su uspeli da ostvare pobede u Premijer ligi protiv Vulverhemptona i Čelsija, dok su remizirali na gostovanju Sautemptonu. U Liga kupu su pre tri dana bili bolji od Barnslija i tako nastavili sa dobrim rezultatima.

Brajton je u dobroj situaciji i što se tiče igrača jer osim Jakuba Modera koji će duže biti odsutan zbog kidanja ukrštenih ligamenata, menadžer Grejem Poter može da računa na sve ostle igrače. Situacija je nešto drugačija u redovima Lidsa pošto će još uvek biti bez Žuniora Firpa, Luka Ejlinga i Stuarta Dalasa zbog povreda, dok je moguće da će se Patrik Bamford vratiti posle pauze zbog povrede.

"Galebovi" su znatno uspešniji u odnosu na Lids kada su u pitanju međusobni mečevi pošto su uspeli da na sedam utakmica stignu do pobede. Lids je samo jednom pobedio na poslednjih 10 utakmica, dok su dve završene nerešenim rezultatom i to obe u prošloj sezoni. Paunovi su u gostima protiv Brajtona poslednji put stigli do pobede još 2009. godina kada su oba tima igrala u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala.

Iako Brajton čak i bolje igra u gostima, čini se da je protiv Lidsa ipak favorit na stadionu ''Falmer''.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)