MITAR REŠAVA DERBI ZAPADNOG LONDONA? Fulam sve nade polaže u reprezentativca Srbije

M.T.

19. 08. 2022. u 18:18 >> 10:54

EKIPA Fulama remizirala je u prva dva kola Premijer lige, pa će tim srpskog napadača Aleksandra Mitrovića protiv Brentforda u subotu od 16 časova u derbiju Zapadnog Londona na ''Krejven kotidžu'' pokušati da upiše prvu pobedu u novoj sezoni.

МИТАР РЕШАВА ДЕРБИ ЗАПАДНОГ ЛОНДОНА? Фулам све наде полаже у репрезентативца Србије

FOTO: Tanjug/AP

Klub iz Londona je već mogao da ima i potencijalnih šest bodova na svom kontu, ali je u mečevima protiv Liverpula i Vulverhemptona propustio lepe prilike da ostvari obe pobede.

Aleksandar Mitrović je protiv Liverpula bio dvostruki strelac, ali su "redsi" oba puta uspeli da nadoknade rezultatski zaostatak i stignu do boda, a napadač reprezentacije Srbije je u narednom kolu promašio jedanaesterac protiv Vulverhemtpona i to u završnici meča, tačnije 81. minutu pa je propustio šansu da svojim trećim golom donese potencijalana tri boda "kolibarima".

Ipak, jasno je da će Fulam i protiv Brentforda najveće nade polagati u Mitrovića kao najubojitije oružje kojeg su i navijači izglasali za najboljeg napadača u istoriji kluba.

Zbog dva remija Fulam se nalazi tek na 13. mestu tabele u Premijer ligi iako je neporažen, a upravo su oni poslednji tim na tabeli koji nema poraz jer već od 14. pozicije pa do 20. su ekipe koje su doživele jedan ili oba neuspeha u prva dva kola.

Međutim, Fulamu će posao biti daleko od lakog protiv Brentforda. Pčele su veoma dobro počele sezonu, možda i bolje nego što su navijači očekivali pošto su sa trenutno osvojenih četiri boda na trećem mestu iza Mančester sitija i Arsenala koji su za sada jedini neporaženi.

Brentford je na otvaranju sezone remizirao protiv Lestera 2:2, ali je prava rapsodija "pčela" usledila u drugom kolu kada je ''izboden'' Mančester junajted sa 4:0 i tako poslat na dno tabele Premijer lige.

Interesantno je da će ovo biti prvi meč Fulama i Brentforda u Premijer ligi. Svi njihovi prethodni mečevi igrani su u Čempionšipu i Brentford je uspešniji sa šest pobeda u odnosu na dve Fulama, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

Oba tima odigrala su i 11. meč u Čempionšipu, tačnije u plej-ofu za plasman u Premijer ligu u avgustu 2020. i tada su "kotidžeri" bili uspešniji od "pčela". Poslednji meč ova dva tima odigrala su u Liga kupu u oktobru 2020. godine i Brentford je tada bio ubedljiv i ostvario pobedu od 3:0.

Menadžer Fulama Marko Silva neće moći protiv Brentforda da računa na Manora Solomona koji se povredio u prethodnom kolu protiv Vulverhemtpona, kao i Harija Vilsona koji se još uvek oporavlja od povrede doživljene u prijteljskom meču protiv Viljareala. Pod znakom pitanja su Andreas Pereira, Džo Brajan i Bobi Rid.

Na drugoj strani menadžer Tomas Frenk i dalje ne može da računa na Kristofeja Ajera, Serhija Kanosa i Itana Pinoka koji su već neko vreme na listi povređenih igrača.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 
Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

 NAŠ TIP: ukupno kartona +3,5 (kvota 1,49)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024