LAMPARD DOČEKUJE SVOJE: Novi susret londonskih i liverpulskih plavaca

V.D.

06. 08. 2022. u 09:17

VEČERAS od 18.30 na "Gudison parku" Frenk Lampard će ugostiti svoj bivši klub.

ЛАМПАРД ДОЧЕКУЈЕ СВОЈЕ: Нови сусрет лондонских и ливерпулских плаваца

FOTO: EPA

Everton je prošle sezone skoro do poslednjeg kola strepeo za opstanak. "Karamele" iza sebe imaju najlošiju sezonu u proteklih petnaest godina. Uspeo je Frenk Lampard da obezbedi da se na Gudison Parku i ove sezone igra premijerligaški fudbal.

Everton u novu sezonu ulazi bojažljvo i bez svog najboljeg fudbalera. Rišarlison je napustio "Gudison park" i pojačao redove Totenhema u transferu vrednom čak 58 miliona Evra. Kasa jeste napunjena ali najbolji igrač je otišao. 

Uprava tima iz Liverpula je odradila dobar posao kada je bez obeštećenja dovela dva sjajna igrača Barnlija koji je ispao iz lige. Na Gudison su stigli Džejms Tarkovski i Dvajt Meknil. Cilj Frenka Lamparda je da do kraja prelaznog roka dovede klasičnog napadača koji će praviti društvo Kalvert Luinu.

Navijači Evertona, a i mnogi bukmejkeri na ostrvu nisu optimisti po pitanju nove sezone. Pristalice "karamela" očekuje još jedna sezona u kojoj će strepeti za svoj premijerligaški status što govore i bukmejkeri koji daju kvotu 4 na ispadanje njihovog tima iz lige.

Rat u Ukrajini imao je uticaj i na Premijer ligu. Roman Abramovič je morao da proda Čelsi. Na taj način je okončano dugogodišnje gazdovanje bogatog Rusa nad londonskim klubom. Novi vlasnici Čelsija su milijarderi iz Amerike, koji imaju za cilj da nastave tamo gde je "nepoželjni" Rus stao.

Poslednji u nizu transfera je dolazak Marka Kukurele iz Brajtona za koga je izdvojeno 65 miliona evra. Pre toga u klub je stigao sjajni štoper Kalidou Kulibali iz Napolija za 38 miliona evra. 

Od Mančester sitija je za 56 miliona evra kupljen Rahim Sterling. Engleski reprezentativac ima obavezu da napad Čelsija učini opasnijim po protivnike.

Lukaku je otišao na jednogodišnju pozajmicu u Inter dok su "Stamford Bridž" trajno napustili štoperi Rudiger i Kristensen koji su otišli u redove dva najveća rivala u Španiji, Real Madrida odnosno Barselone .

Verujemo da će nova era Čelsija sa novim vlasnicima početi pobedom, jer Čelsi je kvalitetniji tim u odnosu na svog domaćina naročito kada uzmemo u obzir da Kalvert Luin neće biti u protokolu za večerašnji susret.

Everton je slavio na prethodnom meču na ovom stadionu ali to je bio jedan od onih mečeva kada su ekipi bivše legende Čelsija bili prekopotrebni bodovi.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024