SRBIN NAJVEĆA PRETNJA ZA "SVECE": PSŽ iz Klermona kreće u odbranu titule

Novosti online

06. 08. 2022. u 08:30

PITANjE svih pitanje je kako će funkcionisati trio Mesi - Mbape - Nejmar.

СРБИН НАЈВЕЋА ПРЕТЊА ЗА СВЕЦЕ: ПСЖ из Клермона креће у одбрану титуле

Foto: Profimedia

Akutelni šampion Francuske, PSŽ, odbranu trona počinje iz počinje iz Klermona. Popularni "sveci" gostuju istoimenom prvoligašu u prvom kolu Lige 1 (21.00).

Gigant iz Pariza je pred početak sezone, bez prevelike pompe, ovog leta potrošio nešto više od 105.000.000 evra na pojačanja. Renato Sančes je (za sada) poslednje, peto pojačanje, pošto su prethodno došli Vitinja iz Porta za 41.500.000 evra, Nuno Mendeš iz Sportinga za 38.000.000, Nordi Mukijele iz Lajpciga za 12.000.000 i Ugo Ekitike iz Remsa na jednogodišnju pozajmicu.

Trener Kristof Galtije dobio je pojačanja po želji i meri, a posebno se to može reći za Sančesa. Uostalom, jako dobro zna šta može od njega da očekuje pošto su radili zajedno u Lilu, gde mu je preporodio karijeru. Želeo je iskusni strateg najveće promene napravi u veznom redu, uspeo je u tome jer je Leandro Paredes blizu prelaska u Juventus, dok je Žoržinjo Vajnaldum novi član Rome.

Međutim, pitanje svih pitanje je kako će funkcionisati trio Mesi - Mbape - Nejmar, posebno posle astronomskog novog ugovora koji je potpisao mladi Francuz. Kilijan je dobio ovlašćenja koje nema nijedan fudbaler na planeti. Odličivaće superstar o pojačanjima, trenerima i praktično svim zbivanjima u klubu. Ukoliko Galtije uspe da ukroti pomenute majstore, sve će ići kao po loju. PSŽ je apsolutni favorit sa osvajanje šampionata, ipak, njima će primarni cilj biti osvajanje Lige šampiona.

Ne toliko zbog zvučnosti kluba, ali zbog činjenice da će dobiti priliku da nastupa u Ligi 1, možemo da konstatujemo da je Komnen Andrić napravio transfer karijere. Srpski napadač je potpisao trogodišnji ugovor sa Klermonom uz opciju produžetka na još godinu dana i tako u kasu zagrebačkog Dinama ugurao 1.000.000 evra. Upravo će momak iz Novog Pazara predstavljati najveću pretnju po gol koji čuva šampion Evrope Đanluiđi Donaruma.

PSŽ je na svakoj utakmici u nacionalnim takmičenjima u prednosti. Parižani imaju najkvalitentniji sastav, svakako jedan od najboljih i na Starom kontinetu.

Protekle sezone aktuelni šampion slavio je u oba susreta i to veoma ubedljivo - 6:1 kao gosti i 4:0 na "Parku prinčeva".

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera