KONTE ZASLUŽIO POVERENJE: Totenhem želi korak dalje!

M.T.

06. 08. 2022. u 08:51

TOTENHEM na startu nove sezone u Londonu dočekuje Sautempton od 16 časova.

КОНТЕ ЗАСЛУЖИО ПОВЕРЕЊЕ: Тотенхем жели корак даље!

FOTO: AP

Prošle sezone je Totenhem uspeo u samoj završnici sezone da stigne do plasmana u Ligu šampiona, a posle pola godine na klupi Pevaca navijači očekuju i da ih Antonio Konte odvede korak dalje.

Klub iz Londona se, za razliku od nekih prethodnih sezona, u ovom prelaznom roku solidno istrošio. Pevci su za trojicu igrača – Bisumu, Rišarlisona i Spensa izbrojali preko 100 miliona evra, a potpuno besplatno stigao je i Ivan Perišić kome je istekao ugovor sa Interom. Konte je odlučio da mu Bergvajn više nije potreban i on je otišao u Ajaks. Navijači imaju razloga za optimizam, a prvi test protiv Sautemtona moraće da prođe bez Rišarlisona koji odrađuje suspenziju, a verovatno da Konte u prvom meču neće moći da računa na Ivana Perišića i Meta Doertija. Jasno je da će i dalje mnogo toga zavisiti od Harija Kejna, ali navijači očekuju da Rišarlison bude taj koji bi mogao da bude faktor više za ofanzivu Pevaca.


Na drugoj strani je Sautempton, tim za kojeg se iz sezone u sezonu nagađa hoće li uspeti da opstane ili ne, a vrlo je verovatno da će i ova sezona biti u istom tonu. Saumtempton je tim za koji se vezuju i neki od najubedljivijih poraza koji su se dogodili u istoriji Premijer lige i sigurno je da njihovi navijači upravo takve mečeve žele da izbegnu. "Sveci" su prošlu sezonu završili na 15. mestu, Albanac Armando Broja se vratio sa pozajmice u Čelsi i u Sautemptonu su odlučili da ulože novac da bi ojačali tim, ali su dovedeni malo poznati igrači iznad čijih imena stoji veliko pitanje koliko mogu.

Sautempton je dao preko 50 miliona evra za Belu-Kočapa iz Bohuma, zatim dvojac iz Mančester Sitija Laviju i Bazunu, Aribu iz Rendžersa i Maru iz Bordoa. Ipak, teško da ova imena mogu da zadovolje navijače, a verovatno će to Totenhem i dokazati u prvom kolu.

Jasno je da menadžer Ralf Hazenhitl ima poverenje uprave, ali kako će sve to izgledati na terenu ostaje da se vidi. Nemac neće moći da računa na povređenog Volkota, ali kakve je partije pružao prošle sezone nekadašnji igrač Arsenala i Evertona to možda ekipi sa "Sent Meris" stadiona i ne bude minus.


Međutim, bez obzira na sve muke sa kojima se Sautempton redovno susreće u Premijer ligi, prošle sezone bili su nerešiva enigma za ekipu iz severnog Londona.

"Pevci" su uspeli da iz dva meča protiv današnjeg rivala osvoje samo bod pošto je u prvoj utakmici bilo 1:1, da bi u februaru "sveci" slavili sa 3:2 i to posle preokreta pošto su od 70. minuta gubili sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest