ZVEZDAŠI SKENIRAJU EVENTUALNOG PROTIVNIKA: Trabzon u velikom stilu započenje novu sezonu

Novosti online

30. 07. 2022. u 10:05

NEĆE biti lako, ali formalni domaćin ne beži od uloge favorita.

ЗВЕЗДАШИ СКЕНИРАЈУ ЕВЕНТУАЛНОГ ПРОТИВНИКА: Трабзон у великом стилу започење нову сезону

Foto: Profimedia

Fudbaleri Trabzona pokušaće da u velikom stilu započnu novu sezonu. Šampion Turske dočekaće Sivas u Istanbulu u meču Superkupa.

Bio je Trabzon bilu duple krune minule takmičarske godine, ali desio se Kajseri. "Oluja sa Crnog mora" ispustila je prednost iz prvog meča polufinala Kupa (1:0) i tako ostala kratkih rukava. Kajseri je slavio sa čak 4:2.

"Anadolska zvezda" je oba puta prošle sezone izgubila od Trabzona, kod kuće ovog rivala nije dobila godinama (poslednji put 2013) i ništa nije nagoveštavalo da se loša tradicija prekida, pogotovo što je Envakame već u 3. minutu doneo prednost gostima, podigavši u ukupnom skoru na 2:0.

Kajseri je uspeo u ranoj fazi drugog poluvremena da preokrene pogocima Bašana i Hoseinija, međutim nakon što je Bakasetas još jednom matirao golmana domaćeg tima u 82. minutu, izgledalo je da umire i poslednja nada momaka Hikmeta Karamana.

A onda prava ludnica na stadionu "Kadir Has Šehir".

U prvom minutu sudijske nadoknade Mame Tijam sa penala za 3:2, pa u 90+6 Emrah Bašan po drugi put  za konačnih 4:2 i plasman Kajserija u veliko finale.

Ipak, kratko je trajala sreća crveno-žutih. Kada se očekivao veliki iskorak i podizanje trofeja usledio je šok. Sivas je nakon preokreta slavio sa 3:2, uprkos vođstvu Kajsetija na poluvremenu od 1:0.

Uspeli su crveno-beli da izjednače u drugom poluvremenu, a onda su usledili fenomenalni produžeci u kojima su viđena čak tri gola. Odlučujući pogodak delo je Muse Konatea iz 113. minuta.

Trabzon želi da sezonu započne novim peharom i tako pripredi novu žurku za pamćenje svojim navijačima. Neće biti lako, ali formalni domaćin ne beži od uloge favorita.

Podsetimo, turski šampion jedan je od potencijalnih protivnika Crvene zvezde u plej-ofu za plasman u Ligu šampiona. Međutim, crveno-beli trebaju prvo da eliminišu jermenski Pjunuk u trećem kolu doigravanja za ulazak u elitnu.

Pored Trabzona potencijalni rivali su još i pobednici dvomeča Bodo/Glimt - Žalgiris i Apolon - Makabi Haifa.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)